Eskişehir Alay Komutanı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Alay Komutanı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2010 13:46

ERZURUM Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın talimatıyla geçen hafta çarşamba günü gözaltına alınan ve götürüldüğü Erzurum'da 4 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu için bugün tutuklama kararı verildi. Öğle ssatlerinde Eskişehi Adliyesi'ne gelen Albay Gençoğlu tutuklandı.

Haberin Devamı

GÖZALTI SONRASI ALKIŞLARLA KARŞILANMIŞTI

Erzincan'da görev yaptığı dönemde gerçekleştirdiği İsmailağa Cemaeti'ne yönelik operasyonlar nedeniyle Ergenekon davasıyla ilgili olarak Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal tarafından hafta sonu 14.5 saat sorgulanan Albay Gençoğlu, pazar günü sabaha karşı çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, Albay Gençoğlu'nun serbest bırakılmasına bir üst mahkemede itiraz etti. İtirazı görüşen mahkeme Şanal'ın tutuklanmasına karar verdi.

Geçen hafta gözaltına alınıp askeri uçakla götürüldüğü Erzurum'da pazar günü serbest kalan ve pazartesi günü Eskişehir'de görevinre başlayan Albay Gençoğlu'nun, bugün izine ayrıldığı öğrenildi.

Albay Recep Gençoğlu, avukatı Erol Halka ile birlikte Eskişehir Adliyesi’ne gelmesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Tutuklanan Albay Gençoğlu'nun, bugün Eskişehir Askeri Cezaevinde kalacağı, yarın Erzurum'a götürüleceği öğrenildi.

KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Tutuklanan Eskişehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu’nun avukatı Erol Halka, adliye önünde gazetecilere açıklamada bulundu. Gençoğlu’nun yarın Erzurum Adliyesi’nde özel yetkili 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkartılacağını belirten Erol Halka şöyle dedi:
“Müvekkilim tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ancak Erzurum Özel Yetkili cumhuriyet Savcısının, Özel Yetkili Erzurum 2’nci Ağır ceza Mahkemesi’ne itirazı üzerine mahkeme tutuklanmasına karar vermiş. Tutuklama kararı Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal etti. Savcılık da durumu Eskişehir Merkez Komutanlığı’na bildirdi. Merkez Komutanlığı bizi davet etti. Müvekkilim bugün itibariyle izin kullanacak. Ancak hukuka son derece saygılı olması itibariyle Eskişehir adilyesine geldi. Önce savcılık daha sonra 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan işlemler neticesinde tutuklandı.”

BU YOL TUTUKLAMASI

Avukat Erol Halka, müvekkili albay Recep Gençoğlu’nun tutuklanmasının bir ‘yol tutuklaması’ olduğunu söyleyerek, “Tutuklama olayında teknik bir açıklama yapmakta fayda var. Bu tutuklama yol tutuklaması dediğimiz bir tutuklama. Buradaki hadise müvekkilimizi bir an evvel ilgili Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna getiriyoruz. Mahkeme huzuruna çıktığında süreç devam edecek, bir takım sualler de sorulacak ve en nihayetinde mahkeme karar verecek. Sürecin sonunda yeniden tutuksuz yargılanmak üzere salıvereceğimizi ümit ediyorum” dedi.

ERGENEKON DOSYASI İLE BİRLİŞTİRİLEBİLİR

Albay Gençoğlu’nun dosyasının 1’inci Ergenekon dosyası ile birleştirileceğini tahmin ettiklerini söyleyen Erol Halka, müvekkilinin dik durduğunu ve herşeyi yasal çerçevede yaptığını söylediğini belirtti.

Avukat Erol Halka suçlamalarla ilgili dosyaya ulaşamadıklarını ifade ederek, “Bu dosya 1’inci Ergenekon dosyası ile birleştireceğini tahmin ediyoruz. Müvekilim bugün geceyi Eskişehir Askeri Cezaevi’nde geçirecek yarın Eruzurum Adliyesi’nde olacak” diye konuştu.

DİK DURUŞU VAR

Gazetecilerin Albay Gençoğlu için irtica eylem planını başlattığı iddiasını belirtmesi üzerine Erol Halka, “Bu iddialar var, bizim kanatimiz o ki iddiaları altını dolduracak delillerin olmasıdır. Ancak dosyada gizlilik kararı olduğu için delillere ulaşamıyoruz, savunmamızı ne şekilde yapacağımızda güçlük çekiyoruz. Müvekkilimin dik duruşu var, ‘hayır biz yasalar çerçevesinde hareket ettik’ diyor. Yarın Erzurum’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanırsa Diyarbakır’daki üst mahkemeye itiraz edeceğiz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!