Sağanak yağış yerini kara bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

Sağanak yağış yerini kara bırakıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 02, 2010 00:00

Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinde yağış beklenirken, sıcaklıklar kuzeybatı ve batı bölgelerde 8 ila 10 derece azalacak. Trakya ve Marmara bölgesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur kar yağışına dönüştü. Tekirdağ, Çorlu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca gibi uzak ilçelerinde kar yağışı başladı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°Nİ    Â

İZMİR'DE ŞİMŞEKLER ÇAKTI

YURTTAN KAR MANZARALARI 

KAR VE FIRTINA UYARISI

Ä°stanbul, bu gece saatteki hızı 70-80 kilometreyi bulan poyraz fırtınası ile kuvvetli kar yağışının etkisi altına girecek.Â

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte bu akşam saatteki hızı 70-80 kilometreyi bulan poyraz fırtınasıyla birlikte kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Poyraz fırtınası yarın etkisini yitirecek. Hava sıcaklığı bu gece eksi 1 dereceye düşecek.

İstanbul'da yarın beklenen en yüksek sıcaklık 3 derece olacak ve aralıklı kar yağışı Anadolu yakasında daha yoğun olmak üzere devam edecek.

Perşembe günü hava sıcaklığı gündüz 6, gece eksi 1 derece olacak. Parçalı bulutlu havanın etkili olacağı kentte, yağışlar gündüz ara ara devam edecek, akşam saatlerinde hafif kar yağışı başlayacak. Çarşamba ve perşembe günleri, sabah saatlerinde don ve buzlanma görülecek.

Cuma günü, hava sıcaklığı gündüz 2 derece hissedilecek ve sabah saatlerinde hafif kar yağışı etkili olacak. Günün ilerleyen saatlerinde ise İstanbul parçalı bulutlu bir havanın etkisi altına girecek.

Hafta sonuna kadar hava sıcaklığı, mevsim normalleri altında olacak.

Devlet Meteoroloji Ä°ÅŸleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan deÄŸerlendirmelere göre, Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın güney ve doÄŸusu, Kıyı Ege ile Antalya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Â

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere (8-10) batı bölgelerde azalacak, diÄŸer yerlerde önemli bir deÄŸiÅŸiklik olmayacak.     Â

26,6 KÄ°LOGRAM YAÄžIÅžÂ

Marmara'da dün sabah saatlerinden bu yana  etkili olan sağanak sonrası Bursa'da metrekareye 50 kilogram, Balıkesir'de 26,6  kilogram yağış düştü.
 
Balkanlar'dan gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisine giren Marmara'da sağanak  etkili oldu.

Özellikle dün gece etkisini artıran yağış sonrası, son 24 saatte  Balıkesir merkezde metrekareye 26,6 kilogram, Edremit Körfezi'nde 62,6 kilogram,  Bandırma ilçesinde 54,8 kilogram, Burhaniye ilçesinde 31,4 kilogram yağış düştüğü  bildirildi.

Normalin üzerinde yağış alan Bursa kent merkezinde metrekareye 50  kilogram, ilçelerden Yenişehir'de 25,8 kilogram, Mustafakemalpaşa'da 46,6  kilogram, Gemlik'te ise 48,2 kilogram yağış düştü.

Marmara'da sağanağın akşam saatlerinde yerini kar yağışına bırakacağı,  yüksek kesimlerde başlaması ve gece saatlerinde alçak bölgelerde de etkili olması  beklenen kar yağışıyla havanın soğuyacağı tahmin ediliyor. Bu gece hava sıcaklığının eksi 1-2  derece dolaylarında olması bekleniyor. Sıcaklıkların perşembeyi cumaya bağlayacak gece eksi 8 dereceye kadar düşeceği tahmin  ediliyor.

UYARILAR

Haberin Devamı

Yağışların, Marmara'nın güney ve doÄŸusu, Kıyı Ege ile Antalya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuz ÅŸartlara karşı (sel, su baskını, taÅŸkın gibi) ilgililerin ve vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.Â

Türkiye'nin iç bölgelerinde güney ve güneybatı (lodos), Batı bölgelerde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililer ve vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Haberin Devamı

BOLU DAÄžI'NA KAR YAÄžIYOR
         
D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde başlayan  kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı  kesiminde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle Bolu Dağı'nın  Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde etkili oluyor.

Bolu Dağı'nda 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, kent merkezinde de 5  santimetreyi buldu.

Karayolları ekipleri, güzergahta karla mücadele çalışmasını aralıksız  sürdürüyor. Trafik ekipleri ise sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı  dikkatli olmaları konusunda uyarırken, araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz  bulundurmalarını istedi.

TRAKYA'DA KAR YAÄžIÅžI

Trakya'da devam eden kar yağışı  hayatı olumsuz etkiliyor.

 Kar yağışı nedeniyle Tekirdağ-Malkara, Çorlu-Ulaş ve Lüleburgaz  kavşağındaki araç trafiğinde aksamalar oldu. Kar yağışının başlamasıyla birlikte  kayganlaşan yollarda onlarca yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana  geldi.

Meteoroloji Müdürlüğünün kar yağışının yarın da devam edeceğini  bildirmesi üzerine Tekirdağ Belediyesinde kriz masası oluşturuldu.

Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresine ait 21 aracın köy yollarının açık tutulması  için aralıksız çalıştığını belirterek, yağışın tipi şeklinde olmasının ise  çalışmaları olumsuz etkilediğini kaydetti.

Bu arada Malkara'da kar kalınlığının 13 santimetreye ulaştığı bildirildi.  Kar yağışı dolayısıyla Tekirdağ-Malkara-Keşan arasındaki ulaşım kontrollü olarak  sağlanıyor. Tipi nedeniyle görüş mesafesi 40 metreye düşen ilçede  Tekirdağ-Malkara arasındaki Küçükhıdır rampasında yolda kayan araçlar yolu bir  saat ulaşıma kapattı. Ayrıca Malkara'nın yüksek kesimlerinde bulunan 8 köy  yolunun da ulaşıma kapadığı belirtildi.

Şarköy ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle 10 köye ulaşım sağlanamıyor.  Şarköy'den Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul ve Bursa'ya olan otobüs  seferleri iptal edildi.

Çorlu ilçesi ile Tekirdağ arasındaki Kara Tepe mevkisinde yoğun kar  yağışıyla birlikte görülen buzlanma dolayısıyla yol, araç trafiğine kapatıldı.  Çorlu Belediyesi ve kara yollarına ait ekipler ana arterlerde tuzlama yaparak  yolları açık tutmaya çalışıyor.
       Â
EDÄ°RNE
         
Edirne'nin Keşan ilçesinde etkili olan kar nedeniyle Koru Dağı'nda bir  tırın kayması sonucu, Keşan-Gelibolu kara yolunda ulaşım tek şeritten  sağlanıyor.

Keşan ile Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine ulaşımın sağlandığı kara  yolunun Koru Dağı mevkisinde buzlanma nedeniyle bir tırın kayması sonucu duble  yolun bir şeridi ulaşıma kapandı. Keşan-Gelibolu kara yolunda ulaşım tek şeritten  sağlanıyor. Karayolları ve Bölge trafik ekipleri, kayan tır aracının kaldırılması  için çalışıyorlar.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, kar yağışı Keşan ilçesinin yanı sıra  Enez ve İpsala ilçelerinde de etkisini göstermeye başladı.

Karayolları ekipleri, kar yağışının yoğun olduğu Keşan-Uzunköprü,  Keşan-İpsala ve Keşan-Gelibolu kara yollarında 8 araçla kar temizleme çalışması  yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!