Albaya alkışlı karşılama

Güncelleme Tarihi:

Albaya alkışlı karşılama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 17:04

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın talimatıyla geçen Çarşamba günü gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece bu sabaha karşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Eskişehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Eskişehir'de alkışlarla karşılandı.

Haberin Devamı

Erzurum'da serbest bırakıldıktan sonra avukatı Erol Halka ile birlikte uçakla İstanbul'a giden Albay Recep Gençoğlu, buradan da karayoluyla Eskişehir'e geldi. Arifye Mahallesi Müftülük Sokak'taki evinin bulunduğu Jandarma Lojmanları'na gelen Albay Gençoğlu'nu burada eşi, yakınları ile çoğunluğu sivil giysili askerler alkışlarla karşıladı.

Otomobilden inen Albay Recep Gençoğlu, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Karşılama sırasında kurban edilmek istenen bir koyun ise bir görevlinin “Kesmeyin” uyarısıyla lojmanların arkasına götürüldü. Albay Gençoğlu, kendisine soru yöneltmek isteyen gazetecilere “Teşekkür ederim” demekle yetindi.

Karşılama törenin ardından avukat Erol Halka gazetecilere yaptığı açıklamada 48 saattir uyumadıklarını söyledi. Müvekkilinin bu olaydan aklanacağına inindığını ifade eden avukat Halka, “Astsubayın tutuklanması nedeniyle müvekilimin serbest kalmasına sevinemedik” dedi.

Haberin Devamı

AVUKAT: "SORUŞTURMA ERGENEKON'LA BİRLEŞEBİLİR"

Halka, albay Gençoğlu ile ilgili yürütülen soruşturmanın İstanbul'daki Ergenekon davaları ile birleştirilebilineceğini ifade ederek şöyle konuştu:

"27 Ocak Çarşamba günü soğuk ve karlı bir akşamda başlayan hukuk mücadelesi bugün itibariyle Eskişehir'de sonlanmış durumda. Müvekkilimiz, İl alay komutanımız özellikle bu süreçle alakalı gerekli açıklamaların kendisinin asker kişiliği de dikkate alınarak tarafımdan yapılmasını uygun gördü. Kısaca süreci anlatmak gerekirse, kendisi yetkili Cumhuriyet Savcılığına, Erzurum'a buradaki gözaltı sürecinin ardından Perşembe günü intikal etmişti. Bize Cuma günü Erzurum'a gittik.
Cumartesi günü saat 13:00 itibariyle özel yetkili Cumhuriyet savcımız Osman Şenal beyin huzuruna çıktık. Hem müvekkilimiz hem de şu anda tutuklu bulunan astsubayımızla birlikte. Saat 13:00'te başlayan süreç saat 15:00 sıralarında sona erdi. Uzun ve yorucu bir maratondu. Bunun neticesinde müvekkilimiz tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ama maalesef diğer astsubayımız tutuklandı. Dolayısıyla bu tutuklamadan dolayı müvekkilimizin  tahliyesine sevinemedik desek yeridir.
Müvekkilimize bakan itibariyle zaten kendisinin bu sürecin sonunda aklanacağına olan inancımız tamdı. Tahliye ile beraber bu pekişti. Müvekkilim hakkındaki istinatlar Ergenekon Terör Örgütü ile ilgili hususlar. Bununla alakalı olarak çok geniş kapsamlı bir soruşturma yapılıyor. Kanaatimiz o ki; bu soruşturma içerisindeki birçok konu  bizim tarafımızdan gayet net ve açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bize göre müvekkilimizin suç unsuru içerisinde olması asla düşünülemez. Zaten şu tahliye süreci de bir yerde bunun göstergesidir. Süreçler devam edecek. Biz de önümüzdeki dönemler itibariyle Erzurum'a daha çok gidecek gibi görünüyoruz. Göreve hemen başlayıp başlamayacağı onun takdiridir, bilemiyorum.
Diğer astsubay arkadaşımız Kahramanmaraş'ta görev yapıyor. Daha önce Erzincan'da görev yapmış. Kendisi hala tutuklu. Bu tabi ki hassas bir süreç Özel yetkili bir savcılık tarafından yürütülen bir süreç. Süreç bütün unsurları itibariyle kapalı.Bildiğimiz şeylerin dışında mutlaka bizim de bilmediğimiz konular var. Uzun ve meşakatli bir süreç olacak. Çok kuvvetle muhtemel de İstanbul'daki yürümekte olan Ergenekon dosyaları ile birleştirilmesi düşünülen bir dosya Ama biz bu süreçlerin sonunda aklanacağımıza inancımız tam. Hepimiz çok yorgunuz ama müvekkilimizi Eskişehir'e sağ salim getirdiğimiz için mutluyuz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!