Eskişehir Jandarma Alay Komutanı gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Jandarma Alay Komutanı gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 15:31

Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu gözaltına alındı.

Haberin Devamı

 

İŞTE GÖZALTINA ALINAN ALBAY / WEB TV         

ASTSUBAYIN EVİNDE ARAMA YAPILDI

Eskişehir'e İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın isteği üzerine gözaltına alındı. Kıdemli Albay Gençoğlu'nun daha önce görev yeri Erzincan'da, İsmailağa Cemaatine yönelik soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın isteği üzerine, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, yanında askeri savcı ve Merkez Komutanlığı'ndan subaylarla birlikte bugün saat 15.00 sıralarında Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'na geldi. Başsavcı Aydıner'in talimatıyla Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de İl Jandarma Komutanlığı önünde bekledi.

Başsavcı Ekrem Aydıner, geçen ağustos ayında Erzincan İl Jandarma Komutanlığı görevinden Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'na atanan Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'na gözaltına alındığını söyledi. Kıdemli Albay Gençoğlu, avukatının bulunmasıyla Başsavcı Aydıner'e, Erzincan'da yürütülen Ergenekon kapsamındaki soruşturmayla ilgili ifade verdi.

Haberin Devamı

MAKAM ODASINDA, LOJMANINDA VE YAZLIĞINDA ARAMA

Eskişehir'de gözaltına alınan ve  Erzurum'a götürülmesi beklenen Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep  Gençoğlu'nun makamının ardından konakladığı lojmanı ile Aydın'ın Kuşadası  ilçesindeki yazlığında da arama yapıldığı bildirildi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet  Savcısının talimatıyla gözaltına alınan Kıdemli Albay Gençoğlu'nun makamında  yapılan aramadan sonra cumhuriyet savcıları, askeri savcılar ve yetkililer,  Arifiye Mahallesi'ndeki lojmana geçti.
Polisler, savcıların, askeri yetkililerin ve avukatın nezaretinde Kıdemli  Albay Gençoğlu'nun konakladığı lojmanda arama yapmaya başladı.

Öte yandan, Kıdemli Albay Gençoğlu'nun, Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki  Özaydınkent sitesindeki yazlığında da arama yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Eskişehir'de gözaltına alınan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun evinde yapılan ve yaklaşık 3 saat süren arama tamamlandı. Gençoğlu, Eskişehir Asker Hastanesi'nde alınan sağlık raporunun ardından Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Albay Gençoğlu'nun geceyi Merkez Komutalığı'nda geçireceği sabah da askeri yetkililer tarafından Erzurum'a götürüleceği bildirildi.


CİZRE'DE KRİTİK GÖREV

Albay daha önce Düzce ve Erzincan İl Jandarma Komutanlığı yaptı. Gençoğlu, Erzincan İl Jandarma Komutanı iken Ağustos 2009 Yüksek Askeri Şura Kararı ile, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’na atandı.

Şu an faili meçhul cinayetlerle suçlandıdığı için tutuklu olan Albay Cemal Temizöz'den sonra yüzbaşı rütbesi ile onun Cizre'deki görevini üstlenmişti.

Haberin Devamı

İSMAİLAĞA CEMAATİ SORUŞTURMASI

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Caner'in bir süre önce İsmailağa Cemaati ile ilgili başlattığı soruşturma sırasında Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Erzincan İl Jandarma Komutanı olarak görev yapıyordu.

Erzincan Başsavcı İlhan Cihaner'in talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı'nan başlattığı operasyonların ardından, İsmailağa cemaati dosyasını Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal devraldı. Adalet Bakanlığı 16 Mart 2009 günü Erzincan'a 2 müfettiş gönderdi. Müfettişler 4 ay inceleme yaptıktan sonra 17 Temmuz'da Erzincan'dan ayrıldı. Adalet Bakanlığı'nca hakkında soruşturma başlatılan Başsavcı Cihaner'in dosyası Tunceli Başsavcılığına gönderildi. İddianameyi kabul eden Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi Cihaner'in 'Görevi kötüye kullanma', 'Resmi belgede sahtecilik' 'Suça azmettirme', 'İmar kirliliğine neden olmak' suçlamasıyla 26 yıl hapis istemiyle yargılanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Erzincan'da 27 Ekim 2009 günü DSİ'ye ait baraj gölündü mühimmat bulunmasının ardından Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, İl Jandarma Komutanlığı'nda İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Üsteğmen Ersin E., astsubay Orhan E. 20 Kasım'da, İstihbarat Şube Müdürü Nedim E. ise 27 Kasım'da tutuklandı. Şanal, 4 Aralık günü de Erzincan MİT Bölge Müdürü Şinasi D.'yi iki personeliyle birlikte gözaltına aldı. MİT görevlileri, Erzurum'da çıkarıldıkları Adliye'de 7 Aralık günü tutuklandı.

Şimdi de bugün Eskişehir'de gözaltına alınan İl Jandarma Komutanı Albay Gençoğlu'nun da, Erzincan'da İsmailağa Cemaati'ne yönelik operasyorlarla ilgili olarak Erzurum'a getirilerek Özel Yetkili Savcı Osmal Şanal tarafından sorgulanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

 AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Albay Recep Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, lojmanda yapılan aramalar sürerken basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulundu. Bilgi kirliliği nedeniyle müvekili adına açıklama yaptığını ifade eden Erol Halka, Albay Gençoğlu'nun Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ve Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına alındığını, evinde ve işyerinde aramaların yapıldığını söyledi. Gençoğlu'nun askeri yetkililer tarafından Erzurum'a götürüleceğini açıklayan Erol Halka, şunları söyledi:

“Erzincan Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen bir tahkikat var. Bu tahkikat, yetki itibarıyla şu anda Erzurum özel yetkili cumhuriyet savcısında. Bu konuyla alakalı bugün Eskişehir'de yapılan işlem müvekilimizin ifadesinin alınması, sorgulanması işlemi değil.Tamamen yasal prosedörler içerisinde Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararara istinaden Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet savcılığının talimatı doğrultusunda müvekilimizin evinde, işyerinde yapıla gelen arama soruşturma evresi gizli olduğu için ayrıntıya girmemiz mümkün değil. Gerekli incelemeler araştırmalar yapılıyor. Kendisi şu anda gözaltında. Ama basında çıkan bir takım haberler var ‘sorgusu yapıldı’, ‘tutuklandı’ gibi. Bunların hiç birisi gerçek değil. Bunlar yetkili olan Erzurum savcılığı ve Erzurum mahkemeler nezdinde yapılacak işlemler. Kendisi de en kısa süre içerisinde Erzurum'a intikal edecek. Yapılan işlemler yasal işlemler, hiçbiri hukuka aykırı değil. Avukatlar olarak bizde oluşan kanaat görebildiğimiz kadarıyla kendisi tertemiz pırıl pırıl bir bir şahıs. İnşallah bu tahkikatın neticesinde, kendisinin aklanacağını ümit ediyoruz. Aramalarda cumhuriyet başsavcısı, savcı vekili, ilgili savcılar, askeri savcılar, askeri hukuk müşavirleri huzurunda yapıla gelen işlemdi. Müvekilimiz şu an gözaltında Erzurum'a gidecek. Tahkikat da Erzurum'da yapılacak. Müvekkilimin kendileri tamamen masum olduklarını ifade ediyorlar, hukukun üstünlüğüne inanıyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!