SÄ°YAD Onur ve Emek Ödülleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

SİYAD Onur ve Emek Ödülleri açıklandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 14:12

Sinema Yazarları Derneğince (SİYAD) bu yıl 42'ncisi düzenlenen "Türk Sineması Ödülleri" çerçevesinde verilecek "Onur Ödülleri" ile "Tuncan Okan Emek Ödülü"nü alacak isimler belli oldu.

Haberin Devamı

SİYAD'dan yapılan açıklamaya göre, "Onur Ödülleri"nden biri, 1950 ve 1960'lı yıllarda rol aldığı filmlerle Türk sinemasının unutulmaz yüzleri arasına giren, "Vurun Kahpeye" ve "Meyhanecinin Kızı"nda Lütfi Akad'la, "Ölmüş Bir Kadının Evrakı Metrukesi" ve "Şoför Nebahat"ta Metin Erksan'la, "Dağları Bekleyen Kız"da Atıf Yılmaz'la çalışarak sinema tarihimize pek çok karakter armağan eden Sezer Sezin'e verilecek.

"Onur Ödülleri"nden bir diğeri de 50 yıla yakın bir süredir Türk sinemasına hizmet veren, "Dikkat Kan Aranıyor"dan "Küçük Hanımın Şoförü"ne, "Nereye Bakıyor Bu Adamlar"dan "Yarın Son Gündür"e, "Güllü"den "Kabadayı" ve "Yahşi Batı"ya kadar 200'e yakın filmde rol alan Süleyman Turan'a sunulacak.

SİYAD Onur ve Emek Ödülleri açıklandı
Â
SİYAD Onur ve Emek Ödülleri açıklandı
Â
SİYAD Onur ve Emek Ödülleri açıklandı

Haberin Devamı

Ayrıca, romancı kimliğiyle Türk edebiyatına kazandırdığı yapıtların yanında, "Otobüs Yolcuları", "Üç Tekerlekli Bisiklet", "Karanlıkta Uyananlar", "Duvarların Ötesi", "Bedrana", "Kara Çarşaflı Gelin", "Fatmagül'ün Suçu Ne" gibi senaryolarıyla Türk sinemasına da damgasını vuran Vedat Türkali'ye "Onur Ödülü" verilecek.

Öte yandan, çoğu sinema üzerine olmak üzere 40'a yakın kitap yayımlayan, Legion d'Honneur-Palmes Academiques, Türk Dil Kurumu Basın Ödülü, İstanbul, İzmir ve Antalya festivalleri emek ödüllerine layık görülen ve halen SİYAD Onursal Başkanlığını yürüten Atilla Dorsay'a ise "Tuncan Okan Emek Ödülü" sunulacak.

Sezer Sezin, Süleyman Turan, Vedat Türkali ve Atilla Dorsay'ın ödülleri, 31 Ocak Pazar akşamı Beşiktaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek törende verilecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!