Dubai tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Dubai tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 00:00

Devre arasında futbolun merkezi olan güney şehrimize bu yıl gelen takım sayısındaki azalma keyifleri kaçırdı. Elit kulüpler rotayı Dubai’ye çevirirken, tur şirketlerinin bozuk organizasyonları sektöre darbe vurdu.

Haberin Devamı

SON yıllarda ülkemizde kış turizmini geliştirmek amacıyla yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürerken, en gözde merkezimiz olan Antalya yine futbol takımlarının akınına uğrasa da eski havasından uzaktı.
Antalya, spor turizminde önemli bir yer edinse de son dönemlerde rakipleri çoğaldı. Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Emin Altınel, geçmişe göre bu sezon gelen takım sayılarında azalma ve Dubai tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ifade etti. Altınel, ellerindeki büyük geliri kaybetme riskini taşıdıklarını belirterek, “Ara dönemde yerli ve yabancı takımların gözde ülkeleri İspanya ve Güney Kıbrıs’tı. Güney Kıbrıs’a giden takımları buralara çektik. Ancak, bu sezon beklenen çizgiye gelemedik. Bunda ekonomik krizin yanısıra organizasyon bozukluklarının da nedeni var” diye konuştu.
Büyük ödül şart
En büyük rakip olarak İspanya’yı gördüklerini belirten Altınel şöyle devam etti: “Buraya İngiliz ve Fransız takımları gelmiyor. Çünkü onların İspanya’da kendi tesisleri var. İspanyollarla başbaşa gidiyoruz ama bizim için bir tehlike var. Dubai devrede. Orada kamp yapacak takımlara 1 milyon Euro para teklif ediyor. Buna karşılık da orada oynanacak maçların naklen yayın gelirlerini istiyor. Bu nedenle futbol turizminden daha fazla pay almamız için büyük ödüllü, büyük takımların katılacağı futbol turnuvaları düzenlenmeli. Dubai, Antalya’ya darbe vurabilir.”
Bir takımdan 50 bin Euro
Altınel, tur şirketlerinin yanlış organizasyonlarından çok etkilendiklerin belirterek, “Devletin hiçbir desteği yok. Turizm ve Spor bakanlıklarının bu işe el atması gerekir. Yoksa pasta elimizden gidecek. Bakanlıklar bu işe el atarsa, Antalya’ya gelen takım sayısı 3 bin civarında olur. Her şey denetlenirse organizasyonlar da mükemmel yapılır. Buraya gelen bir takım ortalama 35 bin Euro bırakıyor. Artı harcamaları da oluyor bu da 15 bin Euro civarında bir rakam. Nereden bakarsanız bakın bir takımdan 50 bin Euro kalıyor. Ancak, organizasyon bozuklukları nedeniyle takım sayısında düşüş oluyor. Her sezon 45 milyon Euro getiren bir sektörü bitirmemeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

ONLAR NE YAPIYOR

Haberin Devamı

Futbol takımlarını kendi ülkelerine çekmek için yatırımlar yapıyorlar. · Büyük ödüllü futbol turnuvaları düzenliyorlar. ·  Maçların naklen yayınıyla ciddi gelir elde ediyorlar. · Barcelona, Real Madrid, Chelsea gibi dev takımların masraflarını karşılıyorlar. · Bu takımları görenlerin tercihi de Dubai oluyor...

Kuzey ülkeleri Antalya aşığı

RUSYA
*  Amkar Perm
*  Anzhi
*  CSKA Moskova
*  D.Moskova
*  Rubin Kazan
*  Tom Tomsk
*  Zenit
*  S.Moskova
*  K.Sovetov
*  Terek
*  Satürn

ROMANYA
*   Vaslui

ÖZBEKİSTAN
*  Shurtan
*  Bunyodkor
*  L.Tashkent
*  D.Semerkant
*  Neftchi
*  Andijon
*  Pahtakor

KAZAKİSTAN
*  Ordobasy
*  Irtısh
*  Okzhetpes
*  Kazakhmys
*  Shakhtyor

UKRAYNA
*  S.Donetsk
*  M.Kharkiv
*  M.Donetsk
*  C.Odessa
*  Karpaty
*  Z.Lugansk

Haberin Devamı

ERMENİSTAN
*  Fc Mika
*  Pyunik

GÜRCİSTAN
*  D.Tiflis
*  Zeastafoni

BEYAZ RUSYA
*  Bate Barisov
*  Dinamo Brest
*  Naftan
*  Neman
*  Fc Minsk
*  MTZ Ripo
*  Gomel

AZERBAYCAN
*  Inter Baku
*  N.Baku
*  Karabakh

Antalya’daki 4 sorun

Kazıklanma korkusu
BURADAKİ rekabet kızıştığı için otelciler her kulübü arayıp teklif götürüyorlar. “Bize gelin, biz daha ucuzuz” ısrarları karşıdaki kulüplere “kazıklanıyoruz” izlenimi veriyor.

Hakem komedisi
MENAJERLER çok ucuz paketler hazırlıyor. Bunun neticesinde de oynanan hazırlık maçlarında yetkin olmayan hakemler görev yapıyor. Nizami sahalarda mücadele edilmiyor ve bu da olumsuz etki yaratıyor.

Sahaların kötü hali
TUNUS, Fas ve başta Dubai olmak üzere buradaki sahalar suni çim. Bu sahalar da günde 4-5 idmanı kaldırabiliyor. Antalya’daki sahalar ise bu ağır tempo karşısında yeterli verimi sağlayamıyor.

Haberin Devamı

Salon sıkıntısı
SÜREKLİ futbol takımları düşünülüyor. Bu mevsimde kamp yeri arayan basketbol, voleybol ve hentbol takımları hesaba katılmıyor. Saha sıkıntısı gibi Antalya’da salon sıkıntısı da yaşanıyor.

Afrika ve Japonya’dan takım var
ANTALYA’da devre arasında kamp yapan takımlar içinde Afrika ve Japonya’dan gelen ekipler de var ve liste bir hayli kabarık. İşte Antalya’dan geçenler: Recreativo Libolo (Afrika), Vitesse, Heerenveen, Feyenoord (Hollanda), Hamburg, B.Leverkusen, W.Bremen, Köln, Karlsruhe, Vitesse, E.Frankfurt, Duisburg, PSV Eindhoven, Kaiserslautern (Almanya) R.Wien (Avusturya), D.Bükreş, R.Bükreş (Romanya) Kosice, S.Tırnava, Slovenska, T.Proshow (Slovakya) S.Olamuk, S.Liberec (Çek Cum.) Tromso (Norveç) Belgrad, Wolwo Dina (Sırbistan) S.Hiroshima (Japonya) D.Tiran (Arnavutluk), Göteborg (İsveç) B.İcons, Samsung (Kore), L.Sofia (Bulgaristan), Kopenhagen (Danimarka), Al-Ahli (Dubai), Arsenal (İngiltere), D.Zagrep (Hırvatistan)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!