Lokalden sahneye

Güncelleme Tarihi:

Lokalden sahneye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 00:00

Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyeleri, hünerlerini halk oyunlarında sergilediler. 25-50 yaş arası kadınların gösterisi büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

ANKARA Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyelerinden oluşan halkoyunu ekipleri, Gençlik Parkı’ndaki Tiyatro Salonu’nda hünerlerini sergiledi. Hanım Lokalleri 1. Halkoyunları Şenliği’nde sahne alan 11 ekip, Edirne’den Van’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından folklorik gösteri sunarak, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Büyük ilgi görüyor
Sağlıklı bir yaşam, stres atmak, çevre edinmek ya da kaliteli zaman geçirmek isteyen Başkentli hanımların buluşma noktası haline gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyeleri, kent genelindeki 15 ayrı merkezde bilgisayar kursundan satranca, platesten saunaya kadar pek çok farklı imkandan faydalanıyorlar. Bu hizmetlerden biri olan halkoyunları kursları ise özellikle ev hanımlardan oldukça büyük ilgi görüyor. Uzman eğiticiler tarafından haftada 1 gün verilen kurslara katılan 25-50 yaş arası Başkentli hanımlar, son bir dönemde edindikleri tecrübeyi düzenlenen şenlikte beğeniye sundular. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gösteriler hazırlayan Hanım Lokalleri Halkoyunları kursiyerleri, kısa sürede ulaştıkları performansla izleyenlerden de büyük alkış aldılar.

Haberin Devamı

Okuroğlu: Şenliğin devamı gelecek

PAYLAŞMANIN dayanışmanın, arkadaşlığın ve üretmenin en güzel örneklerini sunan Hanım Lokalleri üyelerinin son gösterisinin de gurur verici olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, halkoyunu ekiplerini başarılarından dolayı kutladı. Sincan’da başlayan ve kentin dört bir yanına yayılan Hanım Lokallerinin amacına ulaştığını dile getiren Okuroğlu, “Gerçekten gurur verici bir tablo. Demek ki el ele verince yapamayacağımız bir şey yok. Bu işe gönül veren, hünerlerini sergileyen tüm hanımları sevgiyle kucaklıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!