Işıkkent kansere karşı duyarlı okul

Güncelleme Tarihi:

Işıkkent kansere karşı duyarlı okul
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2010 00:00

LÖSEV’in bilinçli bireyler yetişmesini sağlamak için uygulamaya koyduğu “Kansere Karşı Duyarlı Okullar” projesinin İzmir ortağı Işıkkent Eğitim Kampusü oldu.

Haberin Devamı

Geleceğin liderleri, ebeveynleri, bilim adamaları ve sanatkarları olarak gençlerin, kalkınmanın önünde bir engel olarak her geçen gün oranı artmakta olan kanser hastalıkları ve kansere karşı koruyucu önlemler konusunda bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen proje yaklaşık 4 ay sürecek. Projenin sonunda, gençlerin kansere karşı duyarlılıklarının artması, doğru beslenme alışkanlığı ve sağlıklı yaşama isteği kazanmaları hedefleniyor.
Lösemilileri ziyaret
Işıkkent Eğitim Kampusü “Sağlıklı Yaşam Kulübü” üyeleri Aralık ayında başlayan proje kapsamında ilk olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yatan lösemili çocukları ziyaret etti. Daha sonra proje süresince gerçekleştirilecek dört seminerin birincisinde Ege Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Deniz Yılmaz’ı konuk eden Işıkkent, seminerlerin ikincisinde Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı okulda ağırladı. Gıda Güvenliği, Organik Gıdalar ve Organik Beslenme konulu bir seminer vermek üzere Kampuse gelen Sındır; Lösev gibi önemli bir kurumun proje ortağı olarak Işıkkent Eğitim Kampusünü seçmiş olmasının gurur verici oluğunu, Bornova Belediyesi olarak projeyi sonuna kadar desteklediklerini dile getirdi.
Lösev ile ortak
Işıkkent Eğitim Kampusü Lise Müdürü ve “Sağlıklı Yaşam Kulübü” Başkanı Kamil Okuroğlu Işıkkent Eğitim Kampüsü’nün temel öğretilerinden birisinin sağlıklı yaşam konusu olduğu bildirerek “Lösev ile yürüttüğümüz bu projede çocuklarımız toplumsal sorumluluklarını en iyi şekilde yapma gayreti içinde olacaklar” dedi.

SÜPER PROJE

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk kez bir vakıf üniversitesi, açık öğretim öğrencilerine ücretsiz ders vermeye başladı. Yaşar Üniversitesi’nin bölüm ve anabilim dalı başkanları ile dekanlardan oluşan öğretim üyeleri, hafta sonları 10 ayrı dersten açık öğretimlilere akademik destek sağlamaya başladı. Tüm öğrencilerin katılımına açık olan dersler Pazar günleri Yaşar Üniversitesi’nde yapılıyor.
Bilgi ve başarı artsın
Açık Öğretim Fakültesi’ne kayıtlı tüm öğrencilerin bilgi ve başarısını arttırmak amacıyla düzenlenen eğitimler, her Pazar, Bornova’daki Selçuk Yaşar Kampusu’nda tüm gün boyunca gerçekleşiyor. Öğretim üyelerinin tam kadro olarak katıldığı kurslarda Genel Matematik, İktisada Giriş, Genel Muhasebe, İktisat Teorisi, Muhasebe Uygulamaları, İstatistik, Maliyet Muhasebesi, Finansal Yönetim, Türk Vergi Sistemi ve İngilizce derslerinde eğitim veriliyor. Bilgi almak isteyenlerin 411 50 00 numaralı telefona başvurabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Gelişim’de akran dayanışması var

İzmir Özel Gelişim Anadolu Lisesi ve Gelişim İlköğretim Okulu tam öğrenmenin gerçekleşmesine destek olması  ve sosyal sorumluluk bilincinin yerleşmesi amacıyla “Akran Dayanışması Programı” uyguluyor.
Kişisel öğrenme
Her bireyin öğrenme biçiminin farklı olduğu görüşünden yola çıkarak eğitim programlarını öğrencilerinin öğrenme stillerine göre planlayan Gelişim Koleji, ilköğretim 2. kademe ve lise öğrencilerine kişisel öğrenme stili envanterini uygulayarak öğrencilerinin öğrenme stillerini belirliyor. Bu aşamadan sonra birbiri ile aynı öğrenme stiline sahip öğrencilerin bireysel ya da grup olarak bir araya gelerek anlamadıkları konuları birbirlerine anlatmaları sağlanıyor.
Mutlu ediyor
Gelişim Koleji Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tufan Çapar “ÖSS’ye hazırlanan öğrencilerin kendi arkadaşlarına konu anlatımının yanı sıra alt sınıftaki arkadaşlarına da konu anlattıklarını görüyoruz. Ve sonuçları bizleri mutlu ediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!