Adil Serdar Saçan'a tahliye

Güncelleme Tarihi:

Adil Serdar Saçana tahliye
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 15, 2010 00:12

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan, tahliye edildi.

Haberin Devamı

SAÇAN TAHLİYE EDİLDİ / WEB TV

Ä°kinci Ergenekon davasında 31. duruÅŸma tamamlandı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ä°stanbul Organize Suçlarla Mücadele Åžube eski Müdürü Adil Serdar Saçan'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme 2008 yılı Eylül ayından beri tutuklu bulunan Saçan'ın tahliye gerekçesi olarak ise 'Dosya kapsamı, delil durumu, suç vasfının deÄŸiÅŸme ihtimali ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak' tahliye kararını verdi. Â

Saçan silahlı terör örgütüne üye olmak, yasak, gizli bilgileri açıklamak suçlarından tutuklu bulunuyordu.

YAKINLARI SÄ°LÄ°VRÄ°'DE

Tahliye kararı ile çok mutlu olduklarını söylen Adil Serdar Saçan'ın eşi Şelale Saçan, "Allah herkese bu mutluluğu tattırsın. Yaşadıklarımız kaderdi. Allah'a binlerce şükürler olsun. Geldi geçti, kaderdi" dedi.

Haberin Devamı

Saçan'ın Avukatı Celal Ülgen, tahliyesinden sevinç ve mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Adil hakkında herhangi bir kanıt olmadan tutuklanmıştı ama Türkiye'de huhuk var, adalet var. Meslektaşımla beraber müvekkilimi tahliye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Saçan'ın kızı Şeyma Saçan ise hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadığını söyleyerek, "Darısı içerdekilerin başına" dedi. Oğlu Kerim Saçan, "Çok sevinçliyim, adalet yerini buldu, babamı bekliyoruz. Ehliyeti onsuz aldım. babamı eve kendim götüreceğim" dedi. Kardeşi Serkan Saçan ise "16 aylık mücadele mutlu bitti, emeği olanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Ergenekon davasında 25 Aralık'ta tahliye olan Birol Başaran'da koğuş arkadaşı Saçan'ın çıkışını bekliyor.

Adil Serdar Saçan'ın Silivri Cezaevi'nden çıkışı bekleniyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!