Belediye başkanının evine tüfekle ateş

Güncelleme Tarihi:

Belediye başkanının evine tüfekle ateş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2010 00:00

Didim ‘in Akbük Beldesi’nde Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Erçin Sandalcı’nın evine önceki gece tüfekle ateş açıldı.

Haberin Devamı

DİDİM Akbük’ün CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı ile eşi avukat Nesrin Sandalcı, önceki gece Bankacılar Sitesi’ndeki evlerinde televizyon izlerken saat 00.15 sıralarında tüfekle ateş edildi.

Salonun camları kırılırken tüfekten çıkan saçmalar Sandalcı çiftinin üzerinden geçip duvarlara isabet etti. Başkan ve eşi yara almadı. Beldede şok etkisi yaratan bu saldırıyla ilgili jandarma geniş soruşturma başlattı.

Kayınpederle yarış

Akbük’teki belediye başkanlığı seçimlerinde CHP’li Mehmet Erçin Sandalcı, MHP’li kayınpederi Halil Başaran ile yarıştı. İlçe Seçim Kurulu, Başaran’ın 726, Sandalcı’nın 724 oy aldığını açıkladı. Sandalcı oyların yeniden sayılmasını istedi. Yeniden yapılan sayımda Sandalcı’nın 729, kayınpederinin de 727 oy aldığı açıklandı. Bunun üzerine Başaran Aydın İl Seçim Kurulu’na başvurdu, ikinci sayım da iptal edild. CHP’li damadın başvurduğu Yüksek Seçim Kurulu, il seçim kurulunun kararını iptal ederek ikinci sayımı geçerli saydı, Sandalcı başkanlık koltuğuna oturdu.

Gergin bir belde

Seçim yarışının ardından Akbük’te siyasi gerginlik durmadı. Partisinden istifa eden MHP’li meclis üyesi Kadir Taşlıdere, belediye önünde saldırıya uğradı. Bu saldırının ardından CHP’li meclis üyesi Mustafa Demirbaş da alışveriş yapmak için girdiği bir süpermarketin önünde bıçaklandı. Geçtiğimiz ay da beldedeki bazı işyerlerinin de camları kırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!