Zeki Sezer TDH yolunda

Güncelleme Tarihi:

Zeki Sezer TDH yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2010 00:00

Yerel seçimde başarılı olamayınca DSP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Zeki Sezer, Mustafa Sarıgül’ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’ni AKP’nin alternatifi olarak gösterdi.

DSP’den henüz istifa etmeyen Sezer, TDH’den sürekli teklif aldığını ancak bir süre daha izleyeceğini söyledi.

Yakından izliyor

DSP Genel Başkanlığı koltuğunu merhum Bülent Ecevit’ten devralan Zeki Sezer, yerel seçimde alınan kötü sonucun ardından görevinden istifa etti. Bir yıl önce askere gönderdiği oğlu Serkan Sezer’in askerden döndüğünü, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan oğluna iş aradığını belirten Sezer, siyaseti de yakından izliyor. Siyasetteki yeni oluşumlardan umutlu olduğunu vurgulayan Sezer, Türkiye’nin çok kötü günlerden geçtiğini AKP’ye karşı alternatifin oluşturulamadığını öne sürerek, “Benim CHP ile hiçbir sorunum yok. Ama ne zaman yeni bir oluşum dense ‘aman oyları bölmeyin’ feryatları yükseliyor. Tam tersi yeni kesimlere ulaşabilecek bir çalışmanın yapılması gerektiğine inanıyorum. 2007 yılında sol seçime tek parti girdi ama tarihin en düşük oyu alındı” dedi. Zeki Sezer şunları söyledi:

Teklif var

CHP gereklidir, lazımdır bu ayrı konu. Ancak solda sosyal yaşamı, çağdaş yapıyı geliştirecek bir siyasetin önünün tıkanmaması lazım. Bugün için isterim ki o yapı DSP olsun ama onu biz başaramadık. Bugün alternatif gibi algılanan tek hareket TDH. TDH’yi yakından izliyorum. Bir yerinde olur muyum, bunu zaman gösterecek. Teklif var ama sağduyulu yansız bir şekilde nasıl gider, nereye varır buna bakıyorum. Aralarında Hikmet Çetin, Onur Kumbaracıbaşı gibi çok değerli siyasi figürler var. Ama katılım daha geniş tabanlı olmalı. Görevimden istifa ederken DSP Genel Başkanlığı’na dönmeyi düşünmedim. Gerçi hala partiden istifa etmememden rahatsız olanlar var. Şu anda bir süre daha izleyeceğim.”
Sezer’in TDH yöneticileriyle görüştüğü, toplantılarına katıldığı da öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!