Akay "Firuze"yi arıyor

Güncelleme Tarihi:

Akay Firuzeyi arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2003 12:00

Video klip ve reklam filmi yönetmeni olarak tanınan Ezel Akay, şimdi de ilk sinema filmi için çalışmalara başladı. Akay, senaryosunu Levent Kazak'ın yazdığı "Neredesin Firuze" adlı filmde, müzik ve müzisyenlerin dünyasına farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Cem Özer, Ruhi Sarı ve Özcan Deniz gibi bir çok ünlünün kadrosunda yeraldığı filmin bu yılın ekim ayında sinemaseverlerle buluşması planlanıyor.

Haberin Devamı

İyi tanıdığı müzisyenlerin dünyasını beyazperdeye aktarmaya hazırlanan Ezel Akay, "Neredesin Firuze'yi  "gerçek bir başarı ve ilham öyküsü; hem hüzünlü hem de eğlenceli bir şehir masalı” olarak tanımlıyor.

Filmde, Haluk Bilginer, “paçayı kurtarma uzmanı” olan ve herkesin külahını herkese giydirerek hep ayakta kalamayı başaran bir yapımcıyı, Özcan Deniz, yalnız başına şarkı söylerken bile kendinden geçecek kadar müziğe aşık bir adamı, Demet Akbağ, karizmatik ve aristokrat görüntüsü içinde bir sırça kadar kırılgan bir kalbi gizleyen Firuze Hanım'ı canlandırıyor. Filmde bu oyuncuların yanısıra  Cem Özer, Ruhi Sarı, Atılgan Gümüş gibi  oyuncular da yeralıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!