Hürriyet Çocuk Kulübü yeniden doğuyor

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Çocuk Kulübü yeniden doğuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2010 13:12

Türkiye’nin çocuklara özel ilk gazetesi Hürriyet Çocuk; eskinin efsane Hürriyet Çocuk Kulübü’nü yeniden hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Anneyiz.biz Genel Yayın Yönetmeni Pınar Reyhan’ın başında olduğu gazete ve kulübün, şimdiden 15 bin üyesi var. 2010 sonuna kadar 250 bin çocuk hedefleniyor. Her cumartesi, Hürriyet’le birlikte evlere giren çocuk gazetesinin kulübüne üye olmak için www.cocukkulubu.hurriyet.com.tr adresine girmek yeterli.

Hürriyet Çocuk ile 7-12 yaş arasındaki çocuklara ulaşmayı amaçladıklarını anlatan Pınar Reyhan, “Çocuklar gazete okumaz sanılır. Evet, çocukların kendi dünyası var ama haberden anlıyorlar. Okullara gittik, çocuklarla yazı işleri toplantıları yaptık. Bildiklerine inanamadık. Domuz gribi, global kriz, Kürt açılımı vs. her şeyin farkındalar. İlk yazı işleri toplantımızı Beşiktaş Koleji’nde yapmıştık. Çocukların önlerine büyük kağıtlar verdik, gazete yapın dedik. Hürriyet logolarını kırmızı, çocuk harflerini rengarenk çizdiler. Çok heyecanlandık çünkü bizim hazırladığımız logoya çok yakındı yaptıkları. Çocuklardan biri 4 sayfalık gazetesine künye bile çizmişti. Ve anladık ki aslında işimiz zor, asla hata yapmamamız gerekiyor. Bunlar geleceğin okur, yazar, aydın çocukları” diyor.

Haberin Devamı

GAZETE OKUMAYI ÖĞRENECEKLER

Hürriyet Çocuk gazetesinin bugün altıncı sayısı çıktı. Bugüne kadarki geri dönüşlere bakılırsa, çocuklar gazeteyi arşivliyor. “Eski sayıyı bulamayanlar, evindeki gazetesi şu veya bu şekilde zarar görenler bizi arayıp, gazetelerini istiyor” diyor Pınar Reyhan.

Gazetenin temel amacı, çocuklara okuma zevkini aşılamak. Ama sadece bundan ibaret değil. Bilgilendirmek, eğlendirmek ve tabii ki gelişmelerine katkıda bulunmak da var listede. Reyhan, “Çocuklar dediğimizi değil, yaptığımızı yapıyorlar. Onlara gazete oku diyoruz fakat okuyabilecekleri bir gazete sunamıyoruz. Hürriyet Çocuk ile çocuklar, gazete okuma alışkanlığı kazanacak. Bunlar geleceğin Hürriyet okurları” diyor.

16 sayfalık gazetede güncel haberler, müzik, sinema, eğlence, dünya haberleri, teknoloji, bilmece, bulmaca, moda, tiyatro gibi farklı alanlardan gelişmeler yer alıyor. 4 sayfası okurlardan gelenlerle hazırlanıyor. Gazetenin 4 genç editörü var. Sedef ile Duyduk Duymadık Demeyin’de en son teknolojiyle yapılmış ürünler, ilginç buluşlar, icatlar, bilim ve doğa haberleri yer alıyor. Ceren ile Fısıltıdan Teyyare’de, dünyada olup biten yenilikler, ünlüler dünyasından en güncel haberler, sinema filmleri, animasyon karakterler mercek altına alınıyor. Ülker ile Kelalaka’da uydurma haberler, çocuklardan gelenler, bilmece ve bulmacalar var. Burcu ile Kırmızı Balon’da da çocuk kitapları tanıtımlarını okumak mümkün.

Haberin Devamı

İKİ SAYFA ÇOCUKLARDAN

Editör ablaların yanında, çok küçük ama işine dört elle sahip çıkan iki gazeteci var. 8 yaşındaki Emre Berent Yücel, Hafta Sonu Bitmeden’de yaşıtlarına okuduğu kitapları, gezdiği mekanları tavsiye ediyor. 10 yaşındaki Ege Bayraktaroğlu ise haftaya damgasını vuran spor olaylarını sayfasına taşıyor.
Çocuklar ilk sayı için gazeteye geldiler. Şimdi ev-ofis çalışıp, teknolojinin sağladığı olanaklarla sayfalarını gazeteye yolluyorlar. Böylece dersleri de aksamamış oluyor.
Onların sayfalarına ciddiyet ve dikkatle sahip çıkmaları, Pınar Reyhan’ı şaşırtmış: “Emre sayfasına istemediği bir şey koydumuzda olay çıkardı. Her gün sayfa çıkışlarını görmek istedi. Basıldıktan sonra okuyanların düşüncelerini çok merak etti, duymanın yollarını aradı. Ege, sayfası istediği gibi olmayınca geri gönderdi. Sorumluluk duyguları inanılmaz. Her pazartesi önce onların içeriği geliyor. Bir ödev gibi ciddiye alıyorlar.

Haberin Devamı

MUTLU ÇOCUK HATTI

Hürriyet Çocuk Kulübü’nün 0800 219 60 60 no’lu Mutlu Çocuk Hattı, 24 saat hizmet veriyor. Telefonu, gazetenin 4 editöründen biri açıyor. Canlı yanıt almak çocukları çok heyecanlandırıyor. Reyhan, “İnanmakta güçlük çekiyorlar bazen, karşıdan sevinç çığlıkları duyuyoruz. Sürekli aramaya başlıyorlar. Hattımızdan çok ilginç geri dönüşler, sorular alıyoruz” diyor. Çocuklar ayrıca www.hurriyetcocukkulubu.com adresinden gazete ve kulüplerine ulaşabiliyorlar.

En fazla üye 6-8 yaş arasından

Hürriyet Çocuk Kulübü üyeleri arasında en kalabalık grup 6-8 yaş arası. 3 bin 860 üye bu yaş grubundan. 9-11 yaş arasında 2 bin 901, 12-14 yaş arasında ise 706 üye var. Büyük bir kısmı (8 bin 068) İstanbul’dan. İstanbul’u 832 çocukla Ankara, 688 çocukla İzmir, 312 çocukla Bursa izliyor.

Haberin Devamı

MICKEY SİZİ BEKLİYOR

Başvuru sırasında çocuklar, ilgi alanlarını, gazeteye yapmak istedikleri katkıları yazıyor. Gazete hazırlanırken kulüp üyeleri aranarak yardım isteniyor. Örneğin En İyi On’ların jüri üyeleri, kulüp üyelerinden oluşuyor. Çocuk kulübü üyelerine birer kimlik kartı veriliyor. İlk başvurulara karşılık “akıllı” üyelik kartları postaya verildi bile. Yakın zamanda bu kartlar çocuklara yaşamlarının farklı alanlarında kolaylıklar ve promosyonlar sağlayacak. Bunlardan ilki 20 Ocak’ta Türk izleyicisiyle buluşacak olan “Mickey’nin Hayal Dünyası” adlı gösteri için dağıtılacak davetiyeler...
 
 
 

 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!