Özelleştirme İdaresi: Bu yıl 10.4 milyar lira geliri aşarız

Güncelleme Tarihi:

Özelleştirme İdaresi: Bu yıl 10.4 milyar lira geliri aşarız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2010 00:00

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, bir aksilik olmazsa elektrik dağıtımda şubatta 4 bölgede, haziranda da kalan 3’ünde ihaleye çıkacaklarını bildirdi. Aksu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan gelecek görüşe göre elektrik üretim tesislerinde, ilk çeyrekte ihale sürecini başlatacaklarını belirtti.

Aksu, EÜAŞ’ın ana santrallarına yönelik özelleştirme işlemlerine ilişkin bir soru üzerine, Bakanlıktan görüş alınarak, elektrik üretimlerde ilk çeyrekte ihale sürecini başlatacaklarını bildirdi. Aksu, termik santrallardan başlamak üzere bir kısmını tek tek, bir kısmını portföy halinde ilana çıkacaklarını vurguladı.
Elektrik üretim özelleştirmelerine ilk etapta 47 üretim tesisiyle başlanacağını bildiren Aksu, ardından yap-işlet-devretlerde işletme süresi sona eren santralların geleceğini ve peyderpey onların da özelleştirileceğini söyledi.

Sözleşme aşamasındaki özelleştirme işlemlerinin bulunduğunu hatırlatan Aksu, “Yenileri de tamamlarsak 10.4 milyar lirayı geçebiliriz. 2010 özelleştirmede tarihi bir yıl olacak” dedi.

Aksu, “Köprü ve otoyol özelleştirmesinde ÖYK’dan farklı bir karar çıkmazsa yılın ilk çeyreğinde, ihaleye çıkmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Galataport’un hem Türkiye, hem de İstanbul için büyük önemi olduğunu belirten Aksu, ihale sürecini 2010 yılı içinde tamamlamayı planladıklarını bildirdi. Aksu, “Herkesin görüşünü alarak, sağlıklı bir şekilde, herkesin kabul edebileceği bir modelle, planla, Galataport ihalesini 2010 içinde bitirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!