Sağlıklı organik ve umulmadık lezzetler

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı organik ve umulmadık lezzetler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2010 00:00

Chefali’nin yabancı şeflerle beraber hazırladığı mönüde, sağlıklı ve organik malzemeleriyle yerelması çorbası, vejetaryan etli pazı, omega salatası ve ananas kapaçio gibi yemekler bulunuyor.

ANKARA Divan Otel Şefi Ali Açıkgül, sağlıklı yaşam konusunda gittikçe bilinçlenen ve beklentileri bu yönde gelişen müşterileri için mutfağına yeni bir mönü daha ekledi. Chefali’nin yabancı şeflerle beraber hazırladığı mönüde, sağlıklı ve organik malzemeleriyle yerelması çorbası, vejetaryan etli pazı, omega salatası ve ananas kapaçio gibi yemekler bulunuyor.

Etkileri olumlu

Ali Açıkgül, yeni mönüsü hakkında şunları söyledi:

“Tam buğday unu, esmer pirinç gibi mineral, vitamin ve enzim açısından zengin malzemeler kullanılan bu yeni mönüde, şeker yerine bal, pekmez veya yüzde 100 doğal bir bitki olan “stevia” kullanılıyor. Kıyma yerine ise tam buğday unundan hazırlanan, hiçbir katkı maddesi içermeyen “seitan”, yağ olarak ise sadece zeytinyağı kullanılıyor. Bu tür malzemelerin seçimiyle hazırlanan bu mönü sayesinde hem kan şekeri dengelenmiş, hem de metabolizma üzerinde olumlu etki yaratılmış oluyor.

Tam anlamıyla doğal

Sağlık ve lezzet füzyonu olan “S.O.U.L Food” menüsü tam anlamıyla doğal, rafine malzemeler kullanılarak hazırlanıyor. Ürünler Organik pazarlardan ve organik ürünler satan firmalardan temin ediliyor. Bu mönü sadece zayıflamaya odaklanmayan, bu tercihleri bir hayat biçimi olarak benimseyen kişiler için özenle hazırlanıyor.

Özellikle günümüzde çevre kirliliği, hızlı ve sağlıksız beslenme, GDO gibi toplum sağlığını hem psikolojik hem de fiziksel olarak olumsuz etkileyen faktörlerden arınmak için kusursuz bir yol S.O.U.L Food Mönüsü. Mide ve ruh beslenmesine aynı anda kaliteli ve sağlıklı bir çözüm sunmayı amaçlayan S.O.U.L. Food (Sağlıklı.Organik.Umulmadık.Lezzetler.) alışılmış tatlara umulmadık yorumlar getiriyor.

Büyük beğeni topluyor

Daha önce de brokoli,tere ve roka filizi gibi saglikli urunleri yemeklerinde kullanmayi aliskanlik haline getiren ve buna uygun menuler hazırlamaya buyuk ozen gosteren Divan Ankara Oteli Şefi Ali Açıkgül, sabah kahvaltılarında özel olarak hazırlanan maydanoz ve pancar suyunu bufesinden hiç eksik etmiyor. Otel müşterileri tarafından yoğun beğeni kazanan Divan Ankara Brasserie’nin özenli ve özel menüsüne eklediği bu yeni sağlıklı lezzetlerin Ocak ayından itibaren tadına varabilirsiniz.

Mönü hakkında küçük bilgiler

Seitan:
Buğday eti ya da buğday gluten olarak bilinen “seitan” ın ana maddesi buğday gluteni. Buğday ununun nişastadan arınana kadar yıkanmasıyla elde ediliyor. Bu işlemden geriye kalan elastik gluten maddeye “seitan” deniyor. Yemeden önce pişirilen “seitan” Asya ve vejetaryen mutfaklarda etin yerine kullanılıyor.
Şatni:
Hintçe “kırmak” kelimesinden türeyen şatni, birçok baharatın havanda ezilmesiyle elde edilen bir karışım. Meyve, şeker, sirke ve bir takım acı baharatlar ihtiva eden şatni, tatlı-ekşi bir tada sahip. Ya toz halinde ya da ıslak reçel kıvamında hazırlanıyor. Şatni genellikle köriyle birlikte soğuk et ve sebzelerde kullanılıyor. Tatlı şatni ise daha çok ekmek, kraker ya da peynirle sunuluyor. Soğan, domates, mango, zencefil gibi birçok şatni çeşidi hazırlanmakta.
Stevia:
Stevia sıfır kalori şeker yerine kullanılan, Güney ve Orta Amerika’da yetişen bir yaprak türü. Ay çiçeği ve ailesinden olan stevia özellikle yüksek kan şekeri ve obezite tedavilerinde kullanılıyor. Kan şekeri üzerinde ihmal edilebilir bir etkisi olan stevia doğal tatlandırıcı olarak kullanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!