Uçak değil, göktaşı

Güncelleme Tarihi:

Uçak değil, göktaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2010 18:16

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bir görgü tanığının denize uçak düştüğünü iddia etmesi üzerine, Sahil Güvenlik tarafından başlatılan arama çalışmaları, 6 saat sonra sona erdirildi. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi uzmanları, düşen cismin göktaşı olma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

DENİZE UÇAK DÜŞTÜ İHBARI / WEB TV       

Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde saat 11.00 sıralarında jandarmayı telefonla arayan 37 yaşındaki bilgisayar programcısı Tuna Akar, denize bir uçağın düştüğünü gördüğünü iddia etti. Uçağın, sahilden 5 kilometre açıkta denize bir ateş topu şeklinde düştüğünü iddia eden Akar, “Kesinlikle uçaktı” dedi. İhbar üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir bot ile bir balıkçı teknesi, söz konusu bölgede arama çalışmalarına başladı. Sahile her ihtimale karşı ambulanslar gönderildi. İhbar nedeniyle çok sayıda vatandaş sahile gelerek, çalışmaları izledi ve bölgeye bakarak, uçak parçaları görmeye çalıştılar.

Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Radarda kayıp uçak görünmemektedir” dedi.

Yaklaşık 6 saat süren arama çalışmalarından sonuç elde edilemedi.

DHMİ Basın Halkla İlişkiler Müdürü Yücel Besim Aladağ, uçak düşmesi olayının doğrulanmadığını söyledi. Aladağ, “Gerçekten bir uçak düştüğünü belirlesek, DHMİ olarak biz açıklama yapardık” dedi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise jandarmanın 156 numaralı hattına yapılan ihbar üzerine çalışma başlattıklarını, ancak düştüğü iddia edilen uçağın tipi, modeliyle ilgili hiç bir bilgiye ve denizde yapılan aramada bulguya rastlanmadığını bildirdi. TÜBİTAK'tan düşen cismin göktaşı olduğu yolunda bilgiler geldiğini kaydeden Kaymakam Doğan, “Bana direkt ulaşan bilgi henüz yok ama TÜBİTAK, arayan arkadaşlarda göktaşı olduğunu bildirmiş” dedi.
Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren TÜBİTAK Antalya Ulusal Gözlemevi'nden Prof.Dr. Tuncay Özışık, “Alanya sınırlarımız içinde olmadığı için biz gözleyemedik. Ancak tahminimiz bize aktarılanlara göre meteor olduğu şeklinde. Göktaşıdır. O çoktan dibe gitmiştir. İz bırakmadan suya girer, tabana yapışır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!