Çocuklar yeni döneme başladı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar yeni döneme başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde faaliyetini sürdüren “Çocuk Meclisi”, 15. dönemin ilk toplantısını yaptı.

Çocuk Meclisi Başkanı Önder Şahin başkanlığında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantı, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Şahin, yoklamanın ardından yaptığı açış konuşmasında, Çocuk Meclisi’nin 1995’ten bu yana Başkent’te yaşayan çocukların hayatlarının daha güzel olabilmesi için çalışmalar yürüttüğünü,güzel ve yaşanır bir kent için projeler önerdiğini söyledi.

Şahin, üyelerin Meclis’te katılım haklarını kullanarak, Ankaralı çocuklar adına, çocukları ilgilendiren her konuda düşüncelerini dile getireceklerini ifade ederek, “Biz çocukları dinleyin, bizimle iletişim kurmaya devam edin ki, çocuk ruhunuzu kaybetmeyin. Çocukların büyümeleri, sağlıklı yetişkinler olabilmeleri için, sorunlardan uzak, çocukça yaşayabilecekleri bir hayata ihtiyaçları var. Bu yaşamın hazırlanması da değerli büyüklerimize düşüyor. Bizler Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesine sıkıca sarılacağız” dedi.

Çocuk Meclisi’nin açılışı dolayısıyla gönderilen kutlama mesajlarının okunmasının ardından, çeşitli konularda verilen önergeler görüşüldü.

Eğitim Komisyonu Üyesi Dilara Güler, “Tüm enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılması”, Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Sultan Sedef Üneş, “Alo Çocuk İstismarı hattının kurulması ve yetkili tüm birimlerin koordineli çalışması”, Kültür sanat Komisyonu Üyesi Alihan Kaba, “Görme engelli vatandaşlarımıza yönelik toplu taşım araçlarına sesli uyarı cihazlarının konulması” konulu önergeyi Çocuk Meclisi Başkanlığı’na sundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!