Minik ressamın baharatlı leblebili resim sergisi

Güncelleme Tarihi:

Minik ressamın baharatlı leblebili resim sergisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 00:00

Ankara’da ilköğretim öğrencisi Elif Beyza Azdiken (10), 3 yıldır sürdürdüğü resim çalışmaları kapsamında, ‘baharat’, ‘leblebi’ ve ‘yaprak’ gibi materyalleri kullanarak hazırladığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Çayyolu ‘Antigone Sanat Evi’ndeki sergide, 21 adet birbirinden ilginç resimler, 24 Aralık 2009 tarihine kadar sanatseverler tarafından görülebilir.

Azdiken, yaptığı açıklamada, Türkiye Noterler Birliği İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olduğunu ve 2. sınıftan itibaren resim yapmaya ilgili duyduğunu söyledi.

İlk önce pastel boya ve bazı materyalleri kullanarak sürdürdüğü resim çalışmalarında, aradan zaman geçtikçe, ‘makarna’, ‘karton’, ‘kırmızı pul biber’, ‘leblebi’, ‘yaprak’ gibi malzemeleri kullanmaya başladığını bildirdi.

Azdiken, leblebileri ezerek toz haline getirdiğini, kırmızı biberin rengini resimlere kattığını ifade ederek, önce kara kalem, pastel boya ve son olarak yağlı boya resim çalışmalarına yoğunlaştığını anlattı.

Resim yapmak için yeteneğin yanı sıra eğitim almanın da gerekli olduğu inancıyla, Antigone Sanat Evi’nin çocuklara yönelik resim kursuna başladığını dile getiren Elif Beyza Azdiken, “Resimlerimde hayallerimde tasarladığım olayların yanında, baktığım bir malzeme ya da konuyu yansıtıyorum. Arkadaş çevremden de kız çocuklarının resme daha çok ilgili olduğunu gözlemliyorum. Büyüyünce endüstriyel tasarımcı olmak istiyorum” dedi.

Anne Emine Azdiken de, kızının resimle ilgisinin ardından özellikle Matematik gibi derslerdeki başarısının daha arttığına dikkati çekerek, bu durumun resimle gelen ‘detaycı’ bir kişilik yapısının eseri olduğunu düşündüğünü söyledi.

Elif Beyza Azdiken’in sanat galerisindeki resim öğretmeni Selda Epice de, çocuklara verdikleri resim eğitiminde bir çok yeni yeteneği keşfettiklerini dile getirerek, “Elif her türlü resme açık. Herhangi bir resim gösterip de ‘bu zor yapamam’ demiyor. Tüm resimleri yapma gayretinde ve son derece başarılı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!