Artık polemik yok

Güncelleme Tarihi:

Artık polemik yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 17:07

'İki Melek' albümünün ikinci klibini geçtiğimiz günlerde “Kocaman Öptüm” adlı şarkısına çeken Bengü, çekim sonrası Hafta Sonu dergisinin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Bengü / Foto Galeri

Bir zamanlar adının karıştığı polemikleri maziye gömdüğünü, üstünü örttüğünü söyleyen şarkıcı, “Kulaklarımı tıkadım, ağzımı kapadım, artık polemik yok” dedi.

Yaz aylarında çıkan “İki Melek” sizin beşinci albümünüz. Bu albümle birlikte, amiyane tabiriyle “Bengü ‘oldu’ artık” diyebilir miyiz?
- Taşlar yerine oturdu diyebiliriz. Klasik bir cevap olacak ama hiçbir zaman “oldu” diyemem. Ajda Pekkan’a, Sezen Aksu’ya, Zerrin Özer’e, Nilüfer’e bakın; hiçbiri hiçbir zaman “oldum” dememiş. O yüzden ben de bunu söyleyemem. Her zaman için hedef, çıtayı daha yükseğe taşımak ve bir önceki albümü geçmek.

Neredeyse her albümünüz başka bir müzik şirketinden çıkmış. Bunun sebebi nedir?
- Aslında bugüne kadar üç plak firmasıyla çalıştım. 9/8 Müzik, Erol Köse ve şimdi de Avrupa Müzik... Aslında çok şirket değiştirdim diyemeyiz.

Haberin Devamı

AYRILDIĞIN ADAMLA DOST KALMAN ZOR

Eski patronunuz Erol Köse ile aranız düzeldi mi?
- Aramız hiç bozulmadı ki. Her zaman söylüyorum, bende emeği çok büyüktür. Birlikte çok güzel şeyler başardık, iki tane aslan gibi albüm yaptık ve bundan sonra da her zaman fikir alabileceğim, zekasına, yaptığı işe saygı duyduğum bir insan. Erol Bey’le hiçbir şekilde küskünlüğümüz olmadı. Hatta geçtiğimiz bayram mesajlaştık. Bana çok duygusal bir şey yazdı, “Senin omzunda iki melek olduğu sürece sırtın yere gelmez” dedi. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ederim.

En son “Kocaman Öpüyorum” şarkınıza klip çektiniz. Bu şarkıyı nasıl belirlediniz?
“Kocaman Öpüyorum”u Şehrazat’tan rica ettik, o da verdi. Çok güvendiği bir parçaydı ve bana da uyacağını söyledi. Aramızda böyle bir büyü oluştu. Ilk bulduğumuz şarkıydı. Bizi heveslendirdi ve “Oldu bu iş” dedirtti. O zaman “Iki Melek” de yoktu. O yüzden yeri çok ayrıdır.

Şarkının sevgiyi anlatıyor gibi ama aslında bir terk ediş hikayesi... Ilişkinizi bitirdiğinizde siz nasıl davranırsınız? Dost kalmaya inanıyor musunuz?
- Zor bir soru. Gönül ister ki dost kalınsın ama bence öyle olmuyor. Çünkü insanların hayatları farklı farklı yerlere doğru gitmeye başlıyor. Ben dost kalma taraftarıyım aslında ama bunu gerçekleştirmek çok kolay değil.

Haberin Devamı

SEKSAPELI GÖZE SOKMAYACAKSIN

Türk şarkıları yurt dışında ödüller almaya başladı. Acaba pop müzikte yurt dışına açılım yaşıyor muyuz?
- Yaşananlar çok güzel, ama açıkçası biraz zor. Çok da ümitli olamıyor insan. Çünkü yurt dışında fırsatlar daha fazla ve imkan çok mühim bir şey...

Shakira’nın “She Wolf” klibinin müstehcenliği tartışılmış, yayından kaldırılması düşünülmüştü. Sizin kliplerdeki çıplaklığa bakışınız nedir?
- Klibi çok beğendim. Ne Madonna’nın kliplerini ne de Shakira’nın klibini garip buluyorum. O kliplerde ucuz bir çıplaklık yok. Ben bayıldım, çok beğendim.

İlk çıktığınızda daha tutucu bir tablo vardı, ilerleyen yıllarda seksi bir Bengü doğdu. Şu anda karşımızda nasıl biri var?
- Ben insanların gözüne sokar gibi duran seksapeli sevmiyorum. Mesela “Iki Melek” albümünün kapağında kapalı bir kıyafetle yer almama rağmen bunun bile seksi olduğu söylendi. Bunlar hep göreceli kavramlar. Ben şu an daha olgun, daha farklı bir Bengü yaşıyor, onu yansıtıyorum.

Haberin Devamı

ESKİ HANDE YENER’İ ÇOK BEĞENİRİM

Geçtiğimiz yıllarda Demet Akalın ile polemik yaşamıştınız, artık böyle konulara girmek istemediğinizi söylüyorsunuz. Sessizliği mi seçtiniz?
- Dikkat ederseniz bir senedir hiç konuşmadım. Çünkü böyle şeylere takılırsam, orada kalırım. Ben üretme taraftarıyım. O yüzden işime sarıldım, bunlarla ilgilenmeyi bıraktım. Bırakın konuşsunlar... Hiçbir şeye cevap vermeyi düşünmüyorum. Büyüklerimden ve yolda gördüğüm insanlardan da bu konuda destek alıyorum. Hem sevenlerime hem kendime olan saygımdan kulaklarımı tıkadım, ağzımı kapadım. Artık polemiklerde yokum.

Kariyerinizde önemli bir yere sahip olan Kenan Doğulu ile yeniden bir araya gelmeyi, ortak projeler yapmayı düşünüyor musunuz?
- Çok isterim! Çünkü daha önümde çok uzun yıllar var, onunla tekrar bir şarkıda buluşmalıyım. Bu bir gün olacak, biliyorum...

Haberin Devamı

Sizce şu anda kadın sesler arasında ilk üçte kimler var?
- Funda Arar, Ziynet Sali ve Gülşen’in sesini çok beğeniyorum. Eski Hande Yener’i de çok beğenirim (gülüyor).

Hande Yener’in pop müziğe döneceği konuşuluyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Türkiye’de farklı bir şey denemek için erken mi?
- Erkenmiş demek ki, kendisi de gördü sanıyorum. Çünkü çok keskindi. Gönül rahatlığıyla, bütün şeffaflığımla söylüyorum, Hande Yener çok önemli bir ses, çok önemli bir popüler müzik şarkıcısı. Gerçi herhalde yeni albüm içinde de elektronik sound’lar olacaktır. Ondan tamamen sıyrılacağını sanmam. Bu fikrini destekliyorum çünkü rekabeti seviyorum; hep birbirimizi geçmeye çalışalım, şarkılarımız ve satışlarımız yarışsın, birlikte de konserler verelim.

Haberin Devamı

EVLİLİK İÇİN ÇOK ERKEN

Akın Altan ile yaklaşık iki yıldır birliktesiniz. Gözlerden uzakta kalmanızın sebebi “yıpratılırız” korkusu olabilir mi?
- Korku değil de, çok göz önünde yaşamak benlik bir şey değil. Aşkını insanların gözüne soka soka anlatmaktansa kendine özel yaşamak, ikili için çok daha sağlıklı. Herkesin her şeyi bilmesi taraftarı değilim. Ben mutluyum, herhalde bu kadarını bilmek de insanlar için yeterlidir.

Evlilik fikrine sıcak bakıyor musunuz?
- Zamanlama çok önemli. Şimdilik güzel bir arkadaşlık var, flört ediyoruz... Doğru zaman gelince biz de isteriz, ama henüz öyle bir planımız yok. Şu aralar çok koşturuyorum. O yüzden evlenmek çok erken.

BEDENİM ÇOK KIYMETLİ

Bu sektörde güzelliğin avantajları neler?
- Güzellik göreceli bir kavram. Size güzel gelen başkasına göre güzel olmayabilir. Bence önemli olan, bakımlı olmak ve kendine saygını kaybetmemek. Kendine yetebilme ve özen gösterme çok daha önemli. Ama tabii ki görsellik de işimizin bir parçası... Ben her kadının kendine bakarak çok daha güzelleşeceğine inananlardanım. O yüzden spor yapıyorum, beslenmeme dikkat ediyorum. Çünkü bedenimi kıymetli buluyorum.

Albüm öncesi bir çalışma ya da kampa girme durumu oluyor mu?
- Oluyor tabii... Ben hırslı bir kızım. Haftada üç gün evime yakın bir spor merkezine gidiyorum, özel hocamla spor yapıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!