G.Saray öyle bir tokat atar ki

Güncelleme Tarihi:

G.Saray öyle bir tokat atar ki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 00:00

“104 yıllık tarihimizde kimsenin aklına gelmeyecek büyük bir rezalet yaşandı. Bir tutarsızlık yapıldı. Ama şimdi bir tutarsızlık daha yaparsak, camia bize öyle bir tokat vurur ki, yerimizden kalkamayız.”

Haberin Devamı

POTADAKİ Cemal Nalga skandalının yankıları devam ediyor. Dün olağanüstü toplanan Galatasaray Yönetim Kurulu’nda ilginç tartışmalar yaşandı. Toplantı sonunda Yiğit Şardan’ın istifası kabul edildi ama sular henüz durulmadı.
Bakın dün neler yaşandı... 
Başkan Adnan Polat’ın, “Toplantıya tüm yönetim kurulu üyeleri katılacak” talimatı sonrası yöneticilerden Cemal Özgörkey ve Nejat Uygur İzmir’den sabah uçağıyla apar topar İstanbul’a geldi. Sinan Kılıç da hasta olmasına rağmen başkanın talimatını yerine getirdi.
“Bu ağır bir karar”
Yönetim kurulundan sadece Yiğit Şardan’ın katılmadığı toplantıda ilk sözü başkan Adnan Polat aldı. Polat ve kendisine yakın isimler Şardan’ın yönetim kurulu üyeliğinin devamından yanaydı...
- Arkadaşlar, tamam Yiğit istifa etsin ama yönetim kurulu üyeliği devam etsin.
Bu teklife karşı çıkan ilk isim Mehmet Helvacı oldu. Helvacı’yı Cemal Özgörkey ve Ali Haşhaş gibi isimler de destekliyordu:
- Başkan bu düşüncelerinde samimi misin?
- Tabii ki...
- Bu ağır bir karar...
- Birlikte geldik birlikte gideriz, demiştim. Ben yine böyle düşünüyorum.
İki farklı düşünce
Yönetim kurulunda iki farklı düşünce çarpışıyordu. “Şardan kalmalı” diyenler, başkan Polat’ı arkalarına almıştı ama Helvacı’nın son sözleri tartışmayı bitirdi:
- 104 senelik Galatasaray tarihinde kimsenin aklına gelmeyecek büyük bir rezalet yaşandı. Bir tutarsızlık yapıldı. Ama şimdi bir tutarsızlık daha yaparsak, camia bize öyle bir tokat vurur ki, yerimizden kalkamayız.
Mehmet Helvacı haklıydı, camia baskısını başkan dahil tüm yöneticiler hissediyordu. Sonunda Yiğit Şardan’ın istifasının kabulüne karar verildi.
Ama tartışma bitmiyordu. Sadece Yiğit Şardan’ın istifasıyla mı yetineceklerdi? Toplu istifa da gündeme geldi. Ama bu tamamen kaos ve kulübün başıboş kalması demekti.
Bu seçenek de silindi.
Ama ortada çözüm bekleyen başka bir konu daha vardı. Basketbol Federasyonu, Galatasaray’a ne ceza verecekti? Yöneticilerin bir kısmı ligden çekilmeyi gündeme getirdi.
- Ligden çekilelim.. Böylelikle Yiğit de yönetim kurulunda kalabilir...
Ama bu seçenek sponsor anlaşması yüzünden hemen geri çevrildi. Böylelikle Galatasaray’da dünkü toplantı Mehmet Helvacı’nın zaferiyle sonuçlandı.

Haberin Devamı

G.Saray’da neler konuşuluyor?

Haberin Devamı

1- Çarşamba Divan Kurulu toplantısına dikkat. O toplantıya Refik Arkan gelirse, bir dönem Özhan Canaydın’ın etrafında olan ekip seçim için düğmeye bastı demektir.

2- Seçim gündemi şimdiden oluşmaya başladı bile. Refik Arkan-Ünal Aysal mı? Yoksa Ali Dürüst-Ünal Aysal mı? Kim kiminle birlikte hareket edecek, planlar yapılıyor.

3- Divan Kurulu toplantısında ağır toplar sert konuşacak. Selahattin Bayazıt, Hayrettin Kozak ve Duygun Yarsuvat’ın neler söyleyeceğini herkes merakla bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!