Fuhuş operasyonunda ortaya çıkan inanılmaz olay

Güncelleme Tarihi:

Fuhuş operasyonunda ortaya çıkan inanılmaz olay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 11:50

Konya'nın Akşehir ilçesiyle birlikte 3 ilde eş zamanlı düzenlenen fuhuş operasyonunda, örgütün genç kızları evlenme vaadiyle kandırarak zorla fuhuş yaptırdığı, zanlılardan bir kadının yüksek doz eroin alması sonucu 1 ay önce öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

KONYA'DA FUHUŞ OPERASYONU / WEB TV   

Konya Emniyet Müdürlüğünün Akşehir merkezli fuhuş yapıldığı bilgisi üzerine yaklaşık 4 ay önce başlattığı soruşturmada çok sayıda polis görev aldı.

İnceleme ve çalışmaların tamamlanmasıyla 15 Kasımda Akşehir merkezli Adana, İzmir ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5'i kadın 28 kişinin gözaltına alınmasıyla örgütün genç kızları nasıl fuhuş yapmaya zorladığı da ortaya çıktı.

Örgüt üyelerinin genç kızları evlenme vaadiyle kandırdığı, önce şiddet uygulayarak, daha sonra uyuşturucuya alıştırarak fuhuş yapmaya zorladığı ileri sürüldü.

Fuhuş dosyasında şüpheli olarak yer alan Levent A'nın eşi Ayşe A'nın da erkeklerle birlikte olmaya zorlandığı, 36 yaşındaki kadının yaklaşık 1 ay önce Akşehir'de yüksek dozda eroin alması sonucu öldüğü öğrenildi.

Kandırılarak fuhuş yapmaya zorlanan ve karşı koyduğu için şiddete maruz kalan 15 yaşındaki N.Y'nin sağlık kontrolünde, birçok kez fiili livataya maruz kaldığının belirlendiği bildirildi.

Örgütün Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu 4 kadını da fuhuş yapmaya zorladığı tespit edildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 28 kişiden 7'si tutuklanmış, 4'ü emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmış, yabancı uyruklu 3 kadın ise sağlık kontrolünün ardından sınır dışı edilmek üzere Konya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edilmişti.

Diğer 14 kişinin “fuhuş yaptırma amacıyla insan ticareti yapma, örgüt kurma, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etme” suçlarından savcılıkta sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!