'Adam Olmuş Çocuklar' geliyor

Güncelleme Tarihi:

Adam Olmuş Çocuklar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 13:29

Barış Manço'nun büyük oğlu Doğukan Manço, 80'li yıllarda 'Adam Olacak Çocuk' programına katılanları ağırlayacağı 'Adam Olmuş Çocuklar' projesi için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

1980'lerin sonu, 90'ların başında yayınlanan Adam Olacak Çocuk Anadolu'da yaşayanların en büyük hayaliydi. Pazar kahvaltıları onunla şenlenirdi. Barış Manço, çocuklarla söyleşi yapar, öğütler verir, oyuncaklar dağıtırdı. "10 Puan, 10 Puan, 10 Puan, dişlerini fırçala, ıspanağını ye, arabada arka koltukta otur, teybin kırmızı kayıt düğmesine basma" gibi Barış Ağabey’in meşhur söz ve öğütleri, Adam Olacak Çocuk'ta hayat bulmuştu. Birçok çocuk, sayesinde ıspanak yemeyi sevmişti. Hiç merak ettiniz mi, bu çocuklara ne oldu, büyüdüler, gerçekten adam oldular mı diye?

 

Babasından aldığı bayrağı televizyon dünyasında sürdürmek istediğini anlatan Doğukan Manço, "Babam Barış Manço, 'Adam Olacak Çocuk' da 2 bin çocuğu konuk etti, ben o çocukları bulacağım" dedi.

 

Haberin Devamı

İşte adam olmuş çocuklardan bazıları:



Burcu Çatanlar İme (26): "1 Ocak 1989'da 5.5 yaşındaydım. Sete koşarak gitmişim. Barış Manço'nun ilk sözü 'Burcu Prenses' olmuştu, sonra da 'Sen dişini fırçalıyorsun değil mi?' demişti. 'Minik Fare'yi söylemiştim. 2,5 yıllık evliyim, grafikerim ve çalıştığım matbaanın yöneticisiyim."


Batuhan Aydar (19): "İki kez programa çıktım. İlkinde 5,5 yaşındaydım. İkincisi ise Demet Sağıroğlu'nun Arnavut Kaldırımı klibinde oynadığım zamandı. Barış Manço'nun o günkü "Biz Batuhan'la erkek erkeğe sohbet edelim" sözleri hâlâ kulaklarımda. Açık Öğretim'de Kamu Yönetimi okuyorum. Reklamlarda, dizilerde oynuyorum."

Oğuzhan Murat (19): "1993'te annem Barış Manço'ya mektup yazmış programa katılmam için. Program bittikten sonra ellerini omzuma koydu ve resim çekildik. ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisiyim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!