Dormen’den Kürtçe oyun

Güncelleme Tarihi:

Dormen’den Kürtçe oyun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 16:17

Haldun Dormen, bir oyununu Kürtçeye çevirerek sahnelenmesi için Diyarbakır’da görüş alışverişinde bulundu.

Haberin Devamı

Haldun Dormen'in ‘barışa katkı' sunmak amacıyla Kürtçe tiyatro oyunu yapmak ve sahnelemek istediğini söyledi. Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir ile görüşen Dormen, projeyi barışa katkı olarak gördüğünü belirtti.

Tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Haldun Dormen bir oyununu Kürtçe'ye çevirerek sahnelenmesi için görüş alışverişinde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Dormen, Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu Kültür Daire Başkanı Muharrem Cebe, Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir Sadak ve Belediye Tiyatro Koordinatörü Rüknettin Gün ile görüştü. Yönetmen Luciano Logna'nın eğitmenliğini yaptığı tiyatro atölyesini izleyen Dormen salon ve oyuncular hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir ile yemekte bir araya gelen Haldun Dormen, barışa katkı sunmak amacıyla Kürtçe bir oyun projesi hazırladığını söyledi. Dormen, “Oyun Kürtçe olacağı için çok zorlanacağımızı biliyorum. Ancak teknik usuller bulduk. Kendi adıma çok heyecan verici. Dilerim bu proje barışa vesile olur” dedi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Osman Baydemir de böyle bir projenin uygulamaya geçirilmesi için her türlü desteği vereceklerini anlatırken, “Sanat geleceği kurgulamaktır ve bana göre bu bir barış projesidir” dedi.

İspanya'nın demokratikleşme sürecinde en önemli aracın sanat olduğu örneğini veren Baydemir, “2'nci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmada da en etkili araç sanat olmuştur. Sizlerin desteğiyle biz de yaralarımızı sanatla saracağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!