Kayıp uçak 27 yıl sonra bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp uçak 27 yıl sonra bulundu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 20, 2003 12:34

Ekvador'da dağcılar, 1976'dan beri kayıp olan bir yolcu uçağının parçalarını buldu. Saeta Havayolları'na ait 59 yolcusu bulunan uçak, 15 Ağustos 1976'da And Dağları'nda kaybolmuştu.

Haberin Devamı

Dört motorlu Vickers Viscount tipi uçağın, Ekvador'un en büyük volkanı Chimborazo üzerinde düştüğünün belirlenmesiyle, dünya havacılık tarihinin esrarengiz kayıp olaylarından biri aydınlanmış oldu.

And Dağları'na tırmanan bir grup dağcı 5 bin metrede, kara gömülmüş halde uçak ve bagaj parçaları buldu ve yetkililere durumu bildirdi. Bölgeye gönderilen arama ekipleri bulunan parçaların 27 yıl önce kaybolan Seate uçağına ait olduğunu doğruladı.

59 yolcu taşıyan uçağın kaybolması o dönemde uçağın uyuÅŸturucu taşıyan çeteler hatta uzaylılar tarafından kaçırılmış olabileceÄŸi söylentilerine neden olmuÅŸtu. Â

Uçaktaki yolcuların yakınları, bilinmezlikle geçen 27 yılın ardından olayın aydınlanmasından memnun olduklarını dile getirdi.

And Dağları'nda 1970'lerde Saeta'ya ait iki uçak kaybolmuş, birinin enkazı beş yıl sonra bulunurken, diğerininki bugüne kadar esrarını korumuştu.

Haberin Devamı

Saeta Havayolları finansal problemler yüzünden 2000 yılında faaliyetlerini durdurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!