Baykal'dan espirili açılış

Güncelleme Tarihi:

Baykaldan espirili açılış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir’de Müjdat Gezen Kültür Merkezi’nin açılışında son derece mutlu saatler geçirdi.

Haberin Devamı

CHP lideri Baykal, İzmir’de Müjdat Gezen Kültür Merkezi’nin açılışında “Ayrıştırılmayan bir Türkiye istiyoruz” mesajı verdi. Baykal’ın İzmir ziyaretinde emniyet güçleri Havaalanı’nda yoğun güvenlik önlemi aldı. Baykal’ın bir önceki İzmir programında işten çıkarıldıkları için eylem yapan Kent Aş işçilerinin pet şişe atması nedeniyle polis karşılamaya gelenleri VİP önüne sokmadı. CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu bu duruma tepki gösterdi.

KONAK BELEDİYESİ İÇİN GELDİ

İzmir’de Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin atıl duran iki katı yapılan özel protokolle Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne (MSM) dönüştürüldü. Sinema, Tiyatro, bal, dans, iletişim ve enstrüman çalma eğitiminin verileceği okulun açılışını Baykal, Sanatçı Müjdat Gezen, Gezen’in yakın dostları Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar ile Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil ile İzmir büyükehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yaptı. Baykal, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

KARDEŞÇE YAŞAMAK İSTİYORUZ

Haberin Devamı

“Hepimizin bazı özellikleri var. Ayrıştığımız bazı şeyler var. Hepimiz bu gidişe ayak uyduramamış insanlarız. Türkiye’nin durumuna ayak uyduramamış ülkenin içinde bulunduğu durumdan şikayet eden insanlarız. Kimimiz bunu televizyonda, kimimiz gazetede yapıyor, kimimiz tiyatro sahnesinde kimimiz meydanlarda, mecliste, Türkiye’de yapmaya çalışıyor ama hepimizin amacı ortaktır. Hepimiz dürüst bir Türkiye istiyoruz. Hepimiz sanatın, kültürün, alınterinin emeğin saygı gördüğü, gerçek hukukun işlediği, insanların kendilerini tam bir özgürlük içinde hissettiği, kimsenin kimliğinden dolayı ayrıştırılmadığı, kimsenin kimliğinden dolayı suçlanmadığı ama insanlığın kimliklerine kadar devlet gücüyle ayrıştırılmaya zorlanmadığı bir Türkiye istiyoruz. Kardeşçe yaşadığımız barış içinde yaşadığımız bir Türkiye istiyoruz.” Baykal, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde çok sayıda sanatçının yetişeceğini belirtti. CHP lideri açılışta birbirlerinin yaşını espri konusu yapan Müjdat Gezen ve Uğur Dündar arasındaki atışmaya kendisi de katılarak,  “Sevgili Uğur Dündar’ı Vefa Lisesi’nin kurucusu yakın arkadaşı Müjdat Gezen’i yalnız bırakmamak için açılışa gelmiş olması nedeniyle aralarındaki bu dostluğu, sevgiyle kıskançlıkla izliyorum” dedi.

GEZEN’DEN OYUN MÜJDESİ

Haberin Devamı

Açılışta ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen, İstanbul’da okuduğunu ancak İzmir’de tanındığını belirterek, İzmir seyircisinin kendisine sahip çıktığını söyledi. Gezen, yakında İzmir’e “Mustafa Kemal” ve “Tayyip’in sihirli lambası” oyunlarıyla geleceğini müjdeledi. Gezen, İstanbul’dan birgün canım sıkılırsa gelip İzmir’e yerleşeceğim” dedi. Müjdat Gezen ve yakın arkadaşları Uğur Dündar ile Yılmaz Özdil ile birlikte açılış sonrası okulu gezdi.

KIZ YURDU AÇTI

CHP Genel Başkan Deniz Baykal, İzmir’deki CHP’li belediyerin arı ibi çalıştığını belirterek, “İzmir’de belediyelerin bu başarılı çalışmaları 1.5 yıl sonraki seçimde Türkiye’nin kaderini değiştirmeyi mümkün kılacaktır” dedi. Baykal, İzmir’de Konak Belediyesi tarafından yapılan Atatürkçü Düşünce Derneği’yle birlikte işletilecek 75 kişilik kız öğrenci yurdunun açılışın yaptı. Baykal’ın önerisiyle Kurtuluş Savaşı’nda milis komutanı olarak yeralan “Ayşe Binbaşı” olarak tanınan Ayşe Altıntaş’ın adı verildi. Açılışta Baykal lehine sloganlar atan Altay Spor Kulübü taraftarları konuşması bitince Baykal’a üzerinde “CHP 35 İzmir’in kalesi” yazan siyah- beyaz forma hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!