Bana saç rengini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Hangi saç renginde nasıl bir karakter gizli?

Haberin Devamı

Sarışın kadınlar gerçekten aptal mı? Erkekler kızıl saçlara karşı neden son derece hassas? ışte bu ve benzer soruların yanıtlarını aşağıdaki yazıda...

Eski Yunan’da sarı, tanrıların saç rengi olarak biliniyordu. Romalılar ise bu saç rengine ulaşabilmek için çeşitli yöntemler denemekten geri kalmıyordu. Saçlarını armut sapının külünden hazırladıkları şampuanla yıkıyor ya da Germen ırkından gelen kölelerinin saçlarından yaptırdıkları perukları kullanıyorlardı.
Geçmişte olduğu gibi bugün de erkeklerin ve kadınların favori saç rengi sarı... Sarı bilimsel olarak da kanıtlanmış bir flört faktörü! En önemli nedenlerinden biri, sarı saçların ışığı yansıtması, dolayısıyla güneş ve altında da olduğu gibi beyinde pozitif bir resim oluşturması. Ayrıca sarı, saflık ve kırılganlığı sembolize eden yumuşak bir görünüm kazandırıyor kadına... Ama aynı zamanda sarışın kadın soğuk, ihtişamlı ve seksi bir imaja da sahip. Masum çekicilik ve erotik etkinin bu karışımı karşı cinsin aklını başından almaya yetiyor işte...

Haberin Devamı

Geçmiş yüzyıllarda siyah saç da ideal güzelliğin simgelerinden biri sayılıyordu. Ve siyah saç günümüzde yine egzotizmle birlikte anılıyor ve kadınlara gizem katmaya devam ediyor. Bu saç rengi aynı zamanda şehvet duygusunu harekete geçiriyor. Siyah saçlı kadınlar çoğu zaman başına buyruk bir karaktere sahip oluyorlar.

Kumral kadınlar sadakat, sıcaklık ve güven duygusu uyandırıyor. Kahverengi saçlı kadınlar aynı zamanda çevrelerinde ciddi bir kadın izlenimi yaratıyor. Çünkü kahverengi, kadında özgür ve trendy bir tarz yaratıyor. Evet, kumral olmaya mı karar verdiniz? O zaman size tavsiyem seçtiğiniz kahve tonunu birkaç saç tutamında daha açık bir tonla yumuşatın ya da saç diplerinizi bir ton açık kahve tonuyla renklendirin. Böylelikle doğal ve canlı bir görünüm elde etmiş olursunuz. Ancak bu arada kaşlarınızın rengini kahverengi bir kalemle ya da maskarayla saç renginize uyumlu hale getirmeyi ihmal etmeyin.

Dünyadaki gerçek kızılların sadece yüzde 3 oranında olduğu düşünülürse, kızıl saçlara sahip kadınların ne kadar şanslı olduklarını hatırlatmaya gerek kalmaz. Kırmızı renk tek başına aşk, ateş ve cazibeye eşdeğer. Dolayısıyla kızıl saçın erotik bir görünümü sembolize etmesi ve bunun bile erkeklerin başını döndürmeye yetiyor olması tesadüf sayılmaz.
Bu saç rengine sahip kadınlar, fantezileri ve yaşama sevinçleriyle tanınıyor. Hassas ciltlerinin yanı sıra hassas duygularıyla da öne çıkıyorlar. Kızıl saçlıların sinir uçları cilt yüzeyinin hemen altında bulunduğundan, diğer cilt tiplerine göre çok daha ince ve hassas bir cilde sahipler.

Bergüzar’a hamilelik yakıştı

Haberin Devamı

Hamilelik biz kadınların en sıra dışı dönemlerinden. Vücutta meydana gelen fiziksel ve ruhsal değişimlere alışmak kolay değil. Kimi kadın, özellikle bu dönemde kendini çevresinden soyutlamayı tercih ediyor, makyaj yapmıyor, kısaca kendine dikkat etmiyor. Oyuncu Bergüzar Korel, hamileliğinin 7’nci ayında. Ne fazla kilosu var ne de kameralarla dargınlığı. Abartısız makyajıyla da çok güzel görünüyor.

Tenler ALTIN renginde

Kış mevsimi yaza özlem hissini güçlendiriyor. Neyse ki, Estee Lauder’ın yeni sezon makyaj koleksiyonu, altın tonlarındaki ürün yelpazesiyle güneşin sıcaklığını yüzümüze taşımamıza yardımcı oluyor.

Estee Lauder’ın yeni makyaj koleksiyonu “Sensuous Gold”, sezon modasının rahatlığından ve uyandırdığı duygulardan, günümüz kadının sonsuz zarafet, özgüven, sıcaklık ve ışıltısından ilham almış. 2009 sezonunun renk paletinde altın tonları ciddi biçimde öne çıkmış. Koleksiyonda, renklerin küçük ayrıntıları zengin tonlarda ve karışımlarla kullanılıyor. Böylelikle tenlerin ışıltısı vurgulanıyor.
Cilt altın tonlarının hafif kapatıcılığı, ışıltısı ve sıcaklığı ile aydınlatılıyor. Gözler, altın kehribarın hafif tonları ve şeftali tonları ile belirginleştiriliyor. Dudaklar ise bakır ve şeftali tonlarında saten bir örtü ile giydiriliyor. Kısacası, “Sensuous Gold” bu kış sofistike, lüks ve doğal kadınsılığı ön plana çıkaran bir görünüm yaratıyor.

KATILIN, KAZANIN

Koleksiyonda neler var

Haberin Devamı

Signature 5-Tone Shimmer Powder for Eyes, Cheeks, Face, beş renk tonunun dalgalar halinde olduğu bir tablet pudra... Gözlerde ve yanaklarda belli bir renk veya gölgelendirme için kullanılabileceği gibi omuzlar ve dekolte bölgesi için renkler karıştırılarak da uygulanabiliyor.
Glided Rose Marbleized Shimmer Powder, cildinizi parlatıyor. ıçindeki mineraller sayesinde çok boyutlu ama aynı zamanda doğal ve parlak görünüm veriyor. ıpeksi, pürüzsüz ve porselen bir çehre yaratıyor.
Signature Eyeshadow Quad 4’lü far paletleri, gözleri altın rengi tonlarda gölgelendiriyor. Çok boyutlu incileri ile renk vererek gözlerde “kristalleşmiş” bir etki yaratan ürünün Rose Gold ve Rose Amethyst renkleri mevcut.
Double Wear Eye Pencil, daha çekici bir görünüm için gözlerinizi Bronze ve Black Plum renkleri ile belirginleştirip Sumptuous Mascara’nın siyah rengi ile kirpiklerinizi de hacimlendirebilirsiniz.

EDıTÖRDEN...

Haberin Devamı

Soğukta dudaklarınızı yalamayın!

Dudaklarınız kurudu ve neme mi ihtiyacı var? Lütfen dudaklarınızı yalayarak nemlendirmeye kalkmayın! Bu, çözüm gibi görünse de dudaklardaki ıslaklık hızla buharlaşır ve geriye eskisinden daha kuru bir cilt bırakır. Çatlayan dudaklarınız için dudak bakım kremi kullanın. Vazelin de hassas dudak derisini yumuşatır. Alternatif bir öneri daha: Dudaklarınıza diş fırçasıyla nazikçe peeling yapın, ardından bal sürün. 10 dakika sonra balı dudaklarınızdan yalayarak temizleyebilirsiniz.

Bizim de artık bir spor otelimiz var

Tatilde yan gelip yatma devri artık tarihe karışıyor. Dinlenirken aynı zamanda aktivite isteyenler için ideal adreslerden biri de ıstanbul’un Anadolu yakasında hizmete giren Aydınoğlu Otel... Bu otelin özelliği Türkiye’nin ilk ve tek spor oteli olması. Üstelik dört mevsim... Otelde tenisten futbola, yüzmeye kadar çeşitli aktiviteler mevcut. Hareketli bir tatil isteyenlere duyurulur...

Yazarın Tüm Yazıları