Bilge Köyü'nde şüpheli bebek ölümü

Güncelleme Tarihi:

Bilge Köyünde şüpheli bebek ölümü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 14:30

Geçtiğimiz Mayıs ayında Mardin'in Bilge Köyü'nde katliam yaşandı, 44 kişi öldürüldü. Kanlı saldırısı sonrası tutuklanan 10 kişinin yakınları can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle köyü terketti. İşte o köyde yaşayanlardan biriydi Asuman Çelebi... Eşinin 6 kardeşi tutuklandı. Eşi de akrabalarıyla köyü terketme kararı aldı. Ancak Asuman Çelebi için dram bundan sonra başladı. Asuman Çelebi, 1,5 yaşındaki oğlunu eşiyle gönderdi, kendisi de baba evinde kaldı. Üstelik 5 aylık da hamileydi. İşte o bebek geçtiğimiz pazar günü ölü doğdu.

Haberin Devamı

 

KATLİAMDAN GERİYE KALAN ÇOCUKLAR

 

KATLİAM BU EVDE YAŞANDI

 

KATLİAMIN ARDINDAN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

 

Mazığdağ'ın Bilge Köyü'nde 4 Mayıs 2009 akşamı nişanevine yapılan silahlı saldırıda 44 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıya uğrayan ailenin kızı olan ve saldıryı gerçekleştirdiği gerekçesiyle bazı kardeşleri tutuklanan Şükrü Çelebi ile evli olan 1 çocuk annesi ve o tarihte 3 aylık hamile olan 22 yaşındaki Asuman Çelebi'nin köyü terk eden eşi ile gitmeyip baba evinde kalmayı tercih etti. Asuman Çelebi, 1.5 yaşındaki oğlu Kadir Çelebi'yi de daha güvenlik bir yere giden babası Şükrü Çelebi ile gönderip, köyde yakınlarıyla yaşamaya başladı. Asuman Çelebi, o dönem gazetecilere yaptığı açıklamada, "Babam benden küçük oğlum Kadir'i babasına teslim edip yanlarına gelmemi istedi. Kadir'e birşey olursa bizden bilirler dedi. Bende oğlumu babası ile gönderdim" demişti.

 

Haberin Devamı

Bilge Köyü'nde yaşayan Asuman Çelebi, geçen Pazar günü karnındaki bebeğinin hiç bir hareket etmediğini fakedince yakınların tarafından Mardin Kadın Doğum Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan muayenede kız bebeğin ölü olduğu tespit edilerek sezaryanla anne karnından alındı. Bebekte yapılan ilk incelemede herhangi bir darp ve zehirlenme izine rastlanılmadı. Anne Çelebi, 4 saat hastanede kontrol altında tutulduktan sonre serbest bırakıldı. Sezaryan ile alınan ölü bebek teslim edildiği aile tarafından Bilge Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Bebeğin ölümü şüpheli bulunması üzerine Sağlık Bakanlığı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!