Yarınımız genç kuşaklara emanet

Cemal Elmasoğlu başkanlığındaki “Ege Genç İşadamları Derneği” (EGİAD), cumhuriyet ve demokrasimizi emanet edeceğimiz genç iş dünyası kuşaklarını barındırmakta.. Onları tanıyınca içiniz ferahlıyor.

Haberin Devamı

EGİAD’ın Cemal Elmasoğlu başkanlığındaki 30 kişilik yönetim kurulu toplu fotoğrafı önüme geldiği zaman, babamdan kalma evladiyelik büyüteçle üzerinde gezinmeye başladım. Her portreye uzun uzun baktım, üyelerin oturuşlarını, giyimlerini, tavırlarını, yüzlerindeki anlamları kavramaya çalıştım. İnanır mısınız, içime büyük bir ferahlık geldi, sevindim, gururlandım, kendime güvenim geri geldi. Televizyon haberlerinden bunalan, ülkemin içindeki kaostan ve krizden ezilen ruhum bir anda kanatlandı. Bu güzel genç insanların, bu her hallerinden birikimli ve özgüvenli oldukları anlaşılan genç işadamlarının, ülkemi, cumhuriyetimi, demokrasimi korumaktan, kollamaktan, yüceltmekten vaz geçmeyeceklerini hissettim.
Hepsi iyi eğitilmiş, lisan bilen, dünyayı kavramış idealist ve namuslu insanlardı. Onları tanıyor muydum?.. Hayır hiçbirini tanımıyorum.. Ama hissettim. Onlara inandım.. Acı çeken cumhuriyetimizin kutsal emanetlerine sahip çıkacaklarına güvendim.. Ege’nin bu genç işadamlarının, bölgemize, ülkemize, dünyaya insanlık adına nice katkılar yapacaklarını hayal ettim.
GENÇ İŞADAMI
Sonra bir gün, sabahtan akşama çalıştığım, ekran başından ayrılmadığım internet kafeye içlerinden biri geldi, benimle tanıştı, yayınladıkları dergilerini getirdi, ülke sorunları hakkında görüşlerimi sordu.
Kibar, efendi, genç, cana yakın bir işadamıydı. İlk görüşte ona ısındım. Sonra evime geldi. Büyük kütüphanemin bulunduğu geniş salonumda uzun uzun konuştuk. Hayretler içinde kaldım. Nasıl da ülke sorunlarına yakındı, nasıl da doğru, olumlu, pozitif, insancıl düşünüyordu. Ne kadar iyi yetişmişti. Ne kadar güzel hislerle ülkesine, halkına bağlıydı.. Ne kadar çağdaştı.. Halkımdan, ülkemden bana ne, demiyordu. “Ben kazandığım parama bakarım, kim daha çok verirse ona göre konuşurum, benim inancım borsada, satışta, ihalede, senette, sepette biter. Ben dalgama bakarım arkadaşım” demiyordu.. Bambaşka, tam zıt şeyler söylüyordu..
Reha Atakan’ı çok beğendim..
EGİAD dergilerinin yayın kurulu başkanıydı.. Toplu fotoğraftaki 30 genç işadamının tipik örneği, suretiydi.. Toplu fotoğrafın doğru söylediğine bir kez daha inandım..
Reha Atakan’ı çok sevdim..
İşte bu yüzden hayatı boyunca, inancı, hizmeti, fedakarlığı ve vatanı sorgusuz sualsiz öne çıkarmış olan bendeniz, bu genç işadamlarının dergisinde gönüllü yazmaya karar verdim.
YARIN DERGİSİ
Bir süre sonra yer aldığım “Yarın” dergisi yayınlandı..  Kapağında geleceğin söktörü olan “Yenilenebilir Enerji” konusu öne çıkartılan “EGİAD-Yarın” dergisinin sahibi Cemal Elmasoğlu, yayın kurulu başkanı Reha Atakan, yayın koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Tanyeri, genel yayın editörü ise deneyimli ve bilinçli bir insan olan Nurten Akyazılılar..
Geniş bir yayın danışma kurulunun bulunduğu dergi, büyük bir özveriyle, güçbirliği yapılarak çıkartılıyor. (Tel: 0.232.422.30.00 – egiad@superonline.comwww.egiad.org.tr)
300 sayfalık büyük boy, kalite baskılı “Yarın” dergisinde, “İzmir’e birkaç iyi adam gerek” diyen sevgili dostum Kemal Çolakoğlu var.. Türkiye’de cesur ve vatansever yorumlarıyla tanıdığımız 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof.Dr.Ümit Özdağ var.. Kriz yorumlarına güvendiğimiz Gazi Erçel var..
Dr.Rüştü Bozkurt, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Bülent Tercan, Mustafa Denizli, Prof.Dr.Mümtaz Soysal, Melih Gürsoy, Prof.Sıddık İçli, Metin Aydoğan, Yrd.Doç.Dr.Ulaş Çakar, Prof.Dr.Nazan Çetingül, Uğur Barkan ve daha bir çok değerli imza var.. “Yarın” dergisi gerçekten yarınlarımızı sorgulayan, geniş bir yelpazede yayın yapan nitelikli bir yayın..
Kutlamamak elde mi?..
İKTİSAT KONGRESİ
“Yarın” dergisinin yanında  “İzmir İktisat Kongresi” eki bulunmakta. Son derece faydalı ve gerekli bir yayın olarak kütüphanelerimizdeki önemli yerini aldı. Bunda ise, Dr.Serdar Şahinkaya, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Dr.Yıldırım Koç, Dr.Gökhan Günaydın, Prof.Dr.Tülay Özüerman, Dr.Niyazi Altunya, Prof.Dr.Atilla Uğur, Prof.Dr.Sadık Acar’ın imzaları yer alıyor.
Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik darboğazları inceleyen ve halkımızı aydınlatma görevini üstlenen bu yayında, “İzmir İktisat Kongreleri Işığında Küreselleşme ve Dünya Krizi” başlıklı araştırmamla yer aldım. Bu araştırmayı iyi ki yaptım.. 1995 tarihli “Kalpaklı Kalkınma – Atatürk’ün Ekonomi Devrimi” başlıklı kitabımın, 2000’li yıllara uyacak ve dünya kriziyle anlam kazanacak son bölümünü de böylece kaleme almış oldum.
EGİAD Başkanı Cemal Elmasoğlu, Türkiye’nin her yerine dağıtılan ve 2000 okuyucusu olan derginin daha büyük hedeflere yöneleceğini belirtiyor.. Atatürk’ün büyük ileri görüşü ve iradesiyle şekillenen kalkınma ruhunun ve ekonomik politika tercihlerinin günümüzün küresel gerçekleri de gözönüne alınarak, milli bir anlayışla ele alınmasını, bu kimliğin korunmasını istiyor.. Haklı değil mi?..
Ulusal kimliğimizi koruyarak, küresel gerçekler ışığında yeniden Türkiye Ekonomisi’ni diriltip canlandırmaktan başka görevimiz olabilir mi?..EGİAD, bu ütopyayı yaşatıyor.. Ve, “Yarın” dergisinin “Cumhuriyet” konulu yeni sayısını merakla bekliyorum..

Haberin Devamı

Ege’nin genç işadamlarına başarılar diliyoruz

Haberin Devamı

Ege Genç İşadamları Derneği’nin (EGİAD) hepsi pırıl pırıl yönetim kurulu üyelerini gönülden kutluyorum ve başarılar diliyorum. Ön sıra: Seda Kaya Özsoy, Alper Özmızrak, Gamze Yayman, Başkan Cemal Elmasoğlu, Nilgün Öztürk, Tamer Ustaoğlu, Temel Şen. İkinci sıra: Kaan Yıldırım, Timuçin Dalan, Bertuğ Ösen, Cüneyt Baysak, Engin Çınar Serdar, Halil Nadas, Adnan Altuğ, Başar Karcıoğlu. Üçüncü sıra: Levent Pala, Özgür Mineliler, Uygar Mesudiyeli, Etem Özsoy, Batu Baykal, Kenan Doğan, Baturalp Berberoğlu. Dördüncü sıra: Olgar Erdoğanlar, Aşkın Baysal, Ömer Kabadayı, Hayri Hasilik, Sinan Bezircilioğlu, Mehmet Gürel, Yiğit Tatış, Okan Özaydın.

EGİAD Başkanı
EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, Ege’mizde başarılı bir
genç işadamı olarak tanınmakta.

Haberin Devamı

EGİAD Genel Sekreteri
EGİAD Genel Sekreteri Doç.Dr.Mustafa Tanyeri, bilim ve iş dünyasının yakından tanıdığı bir üretken isim.

İdealist genç
EGİAD Yayın Koordinatörü genç işadamı Reha Atakan, Cumhuriyet Türkiyesi’ni huzurla emanet edeceğimiz bir genç kuşak örneği.

Çalışkan editör
EGİAD Yayınları’nın
gerel koordinatörü Nurten Akyazılılar, Atatürk devrimlerini özümsemiş, çalışkan ve inançlı bir kişi.

Birinci sınıf dergi

EGİAD’ın 150 sayfa, büyük boy ve kalite baskılı “Yarın” isimli
yayın organı, tüm üyelerin katkısı ile hepbirlikte çalışılarak
3 aylık olarak yayınlanıyor ve ülke çapında dağıtılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları