Cumhuriyet coşkusu ilham verdi, şirketler işe göre slogan üretti

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet coşkusu ilham verdi, şirketler işe göre slogan üretti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2009 00:00

Şirketler Cumhuriyet’in 86’ncı yıldönümü için ‘işleriyle paralellik kurarak’ ilginç reklamlara imza attı. Aras Kargo “Cumhuriyetimizin 86. yılında, asla umutsuzluk taşımayacağız”, Fiyapı “Attığımız hiçbir temel onun attığı kadar sağlam olamaz” derken Kale Kilit de “Cumhuriyet geleceğimizin anahtarıdır” sloganını üretti.

Haberin Devamı

MUSTAFA Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim 1923’te ilan ettiği cumhuriyet 86’ncı yılını kutlarken, cumhuriyet coşkusu gazete ve televizyon reklamlarına da yansıdı. Pek çok şirket 86’ncı yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyet’i için çok özel reklamlar hazırladı. Sadece kutlama reklamları vermek istemeyen bazı şirketler işleriyle cumhuriyet arasında paralellik kurarak sloganlar üretti. Aras Kargo, “TAŞIMAYACAĞIZ, Cumhuriyetimizin 86. yılında, asla umutsuzluk taşımayacağız”, Fiyapı, “Attığımız hiçbir temel onun attığı kadar sağlam olamaz” derken Kale Kilit de reklamlarında “Cumhuriyet geleceğimizin anahtarıdır. 86 yıl önce verilen en güzel armağanı, Cumhuriyet anahtarını gururla taşımaya ve korumaya devam edeceğiz” sloganını kullandı. Duygu yoğun sloganlar da dikkat çekiciydi. Örneğin Evyap’ın ‘En değerli varlığımız, en kutsal emanetimiz Cumhuriyetimiz’dir’ sloganlı, Çanakkale Savaşı’nda şehit olacak askerlerin 1915’te çekilmiş fotoğrafının yer aldığı reklam, en çok beğenilenlerden biri oldu.
Ata’nın temeli çok sağlam
İnşaat sektörüne hızlı bir giriş yapan ve pek çok konut projesini bir arada yürüten FİYAPI’nın bir Atatürk resmiyle birlikte hazırlanan ‘Attığımız hiçbir temel onun attığı kadar sağlam olamaz’ reklamı internet ortamında pek çok kişiye ulaştırıldı. Aynı sektörden Sinpaş Grubu’nun ‘Korkma Sönmez’ başlıklı ‘Catanımız herşeyimiz, Cumhuriyet kutsal değirimiz’ reklamları da çok dikkat çekenler arasında yer aldı.
Tek yıldız mı 5 yıldız mı
Rixos otelleri de yaptığı işin kalitesiyle ilgili ‘5 yıldız’a gönderme yaparak esprili bir  reklam üretti. Rixsos’un Türk bayrağı üzerinde “Tek bir yıldıza sahip olmak, 5 yıldıza sahip olmaktan çok daha değerlidir” sözlerinin yer aldığı reklamlar beğeniyle karşılandı. Mey İçki’nin ‘Beyefendiler Kulüp Rakı sizlere emanet’ reklamı da konuşulan reklamlar arasında yerini aldı.
‘Neyi kutluyoruz’ bulmacası
Cumhuriyet Gazetesi’nin ‘Neyi Kutluyoruz’ diyerek kapak olarak verdiği çengel bulmaca ise güne damgasını vurdu. CarrefourSA, LC Waikiki dahil pek çok firma cumhuriyeti özel reklam ve ilanlarla kutladı. Diğer bazı örnekler de şöyle:
Migros, “Cumhuriyet ile kenetlendik.”
Anadolu Sigorta, “Bu Cumhuriyeti ‘Kaybetmek yok’ diyenlere borçluyuz.”
Finansbank “Cumhuriyet bizim için her şeyin üstünde.”

Haberin Devamı

Cumhuriyet kutlamaları  Facebook’a Twitter’a taşındı

Haberin Devamı

CUMHURİYET kutlamaları, bu yıl öncekilerden daha fazla sanal aleme taşındı. Pek çok Facebook kullanıcısı kendi resmi yerine yerine Atatürk resmi veya Türk bayrağı koyarak Cumhuriyet’i korumaya yönelik mesajlar verdi. Twitter’da da 140 karaktere sığdırımış kutlama mesajları dikkat çekti.

Bonus bayram hediyesi 29 TL bonus verdi

TÜRKİYE’nin ilk çipli kredi kartı Bonus, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel bir kampanya yaparak, 29 Ekim’de 50 lira harcayıp, bir SMS atan ilk 2.900 kişiye 29 TL bonus hediye etti. Kampanyanın büyük ilgiyle karşılandığı bilgisi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!