Hürriyet Treni Edirne'de

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Treni Edirnede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2009 14:55

HÜRRİYET Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) işbirliğiyle 9 Eylül'de İzmir'den, ‘Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür’ sloganı ile yola çıkan Hürriyet Treni, Edirne'de de coşkuyla karşılandı. Minik pehlivanlarının davul- zurna eşliğinde yaptığı güreş gösterisi alkış aldı. Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Gar Toplantı Salonu'nda öğrencilere deprem semineri verdi, depremden korunma yollarını anlattı.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde Edirne Garı'na giren Hürriyet Treni'ni, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu, Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, Edirne Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hatice Gül ve Edirne Sosyal Hizmetler Müdürü Tamer Tahmazoğlu, öğrenciler ve birçok Edirneli, coşkuyla karşıladı. Vali Yardımcısı Aslaner, Hürriyet Treni'nden inen Proje Sorumlusu Emel Armutçu, Hürriyet Avrupa Yayın Koordinatörü Halit Çelikbudak, yazar Yalçın Bayer, Aile İçi Şiddete Son Proje Koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu'na ‘Hoşgeldiniz’ dedi.
Edirne Garı'ndaki etkinlikler, Mustafa Necati İlköğretim Okulu Ritm Topluluğu'nun düzenlediği müzik şovuyla başladı. Minik pehlivanların davul- zurna eşliğinde yaptığı güreş gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Emel Armutçu, daha sonra protokol üyelerine treni gezdirdi.
Coca-Cola'nın karaoke köşesine gelen Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu ve İl Sağlık Müdürü Hatice Gül, ellerine aldıkları mikrofonla Zeki Müren'in ‘Bir demet yasemen’ şarkısını seslendirdi.

Trende Yalçın Bayer, Halit Çelikbudak ve Emel Armutçu ile sohbet eden Vali Yardımcısı Aslaner, Başkan Yardımcısı Döleneken ve Rektör Yardımcısı Karamanlıoğlu, Edirne'nin sorunlarını dile getirdi.

Bu sırada, dışarıda da Coca Cola'nın Mutluluk Bandosu karşılamaya gelen öğrencileri gar binası önünde coşturdu. Çocuklar dans ederek eğlenirken, protokoldekiler de bateri çalarak çocukların bu eğlencesine eşlik etti.

‘DEPREM DEDE’, DEPREMDEN KORUNMA YÖNTEMLERİNİ ANLATTI

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Gönüllüsü ve Türk Kızılay Derneği Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Gar Toplantı Salonu'nda öğrencilere deprem semineri verdi. Türkiye'nin deprem gerçeğini, depreme karşı alınması gereken tedbirleri anlatan Prof. Dr. Işıkara, “Türkiye'nin deprem bölgelendirme haritasının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yenilenen haritayla birlikte tüm illerin depremsellik derecesi yükselecek. Türkiye topraklarının yüzde 98'inin deprem kuşağı üzerinde yer aldığını düşünürsek Edirne dahil hiçbir il bu riskten muaf olamaz” dedi.

Öğrencilere depremden korunma yollarını da anlatan Prof. Dr. Işıkara, “Öğretmenleriniz sizlere ‘Deprem anında masa altına girin’ diyor olabilir. Deprem olduğunda kesinlikle masa altına girmeyin. Masayı sımsıkı tutun, sandalye de oturuyorsanız sandalyeye sımsıkı tutunup deprem anında kesinlikle masa altına girmeyin” diye konuştu ve çocuklara öğrettikleriyle ilgili tatbikat yaptırdı.

Ardından gün boyu sürecek etkinliklere katılanlara Edirne Tava Ciğeri ve Edirne Badem Ezmesi ile Deva-i Misk dağıtıldı. Etkinlikler Saraçlar Caddesi’nde verilen konserlerle devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!