Yavuz: Ölümlerin vebali Meclis’indir

Güncelleme Tarihi:

Yavuz: Ölümlerin vebali Meclis’indir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 00:00

Belediye yönetimi ve muhalefetin sürekli gündeme getirmesine rağmen bir türlü çözüme kavuşturulmayan Zırhlı Birlikler ve AOÇ hemzemin geçitleriyle MHP’den sert bir çıkış geldi.

BELEDİYE yönetimi ve muhalefetin sürekli gündeme getirip bir çözüm bulamadığı Zırhlı Birlikler ve AOÇ hemzemin geçitleriyle ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz, “Sadece Zırhlı Birliklerde 2004 yılından bu yana Emniyet’in kayıtlarına göre 900 kaza oldu. Bu vebal soruna çözüm bulmayan Büyükşehir Belediye Meclisi’ndedir” dedi.

“Etimesgut Zırhlı Birliklerin ve AOÇ hemzemin geçidi Avrupa Konseyi ödüllü Başkent’e yakışıyor mu takdiri halkın takdirine bırakıyorum” diyen Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

“AOÇ hemzemin geçidi, Zırhlı Birlikler Eskişehir Yolu bağlantısını, Şaşmaz Oto Sanayi bağlantısı ve Etimesgut girişi Ayaş yolu bağlantısını birlikte ele almak lazım.. Ne acıdır ki devamlı sıkıntının gündemde tutulmasına rağmen bir çözüm bulunamıyor.

Emniyet kayıtlarından aldığımız rakamlara vahim tabloyu önümüze koyuyor.

5 yılda 900 kaza

2004 yılından bu yana Zırhlı Birlikler yolunda 900 civarında trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 15 vatandaşımız olay yerinde onlarcası hastanelerde hayatını kaybetti. Yine çok sayıda yurttaşımız aynı bölgedeki kazalarda yaralandı.

Büyük Önder Atatürk’ümüzün yadigarı Atatürk Orman Çiftliği elbette bizim için önemli. Ama insan hayatının da önemini unutmamalıyız. Burada insanlar ölüyor ve bunun vebali bu kenti yönetenlerde yani Büyükşehir Belediye Meclisi’ndedir. AOÇ’yi tahrip etmeden insanların hayatlarını kaybettiği bu bölgeler çözüme kavuşturulmalıdır.

Siyaseti bırakıp çözüm bulmalıyız

AKP grubu bununla ilgili bir çözüm önerisi getirdi ve biz bunu inceledik. Kısmen çözüm getireceğine inandık ve bunu destekleyeceğimizi belirttik. Bunun dışında bilindiği üzere Zırhlı Birliklerde askerlerimizin yemin törenleri oluyor ve o dönemlerde Ümitköy Kavşağı’na kadar araçlar sıralanıyor. Bu durum hem tehlike arz ediyor hem de orada vatanda yavrularını uğurlayan yurttaşlarımız için işkenceye dönüşüyor. O bölgeye de hem sosyal donatı alanları hem de insanların ihtiyaçlarını giderecekleri tesisler yapılmalı. Kentin yıllardır bekleyen çözümü ortada olan bu sorunlarının bir an önce çözümü için tüm gruplar siyaset yapmayı bırakmalı ve çözümün bir parçası olmalıdır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!