Ölümü göze aldı, bebeğini doğurdu

Güncelleme Tarihi:

Ölümü göze aldı, bebeğini doğurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 11:53

Isparta'da 9 yıl tedavi gördükten sonra hamile kalan görme engelli 27 yaşındaki Alime Yeşilyurt, doktorların kalp hastası olduğunu belirterek ‘Çocuğu almamız lazım, yoksa öleceksin’ uyarılarına rağmen ölümü göze alarak doğum yaptı. 4 gün önce sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getiren ve bebeğe ‘Cahit Umut’ adını veren Alime Yeşilyurt, oğlunu bugün kucağına aldı.

Haberin Devamı

Isparta’da yaşayan görme engelli Alime Yeşilyurt, 9 yıl süren tedavinin ardından 9 ay önce hamile kaldı. Gündüzleri az görüp, hava kararınca geceleri görmeyen Alime Yeşilyurt’un kalp hastası olması, bebek hayalinin önüne engel olarak çıktı. Doktorların, ‘Kalp hastasısın bebeği almamız lazım, yoksa ölürsün’ uyarısına rağmen Alime Yeşilyurt, kardiyoloji uzmanlarından da destek alarak 4 gün önce sezaryenle sağlıklı erkek bebek dünyaya getirdi. Doğumdan sonra 3 gün yoğun bakım servisinde tedavi gören Yeşilyurt, ‘Cahit Umut’ adını verdiği oğluna bugün sarıldı.

BABA DA GÖRME ENGELLİ
Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde 5 yıldır santral görevlisi olarak çalışan görme engelli 34 yaşındaki Arif Yeşilyurt uzun süre eşinin hamile kalması için tedavi gördüklerini belirterek, “Eşimle birlikte tedavi olduk. Ümitlerimiz bitmişti. Yüce Allah daha sonra bize nasip etti ve eşim hamile kaldı” dedi.
Eşinin 9 yıllık mücadeleden sonra hamile kalmasının kendilerine büyük sevinç yaşattığını anlatan Arif Yeşilyurt, “Bu kez de eşimin kalp rahatsızlığının doğuma engel olduğunu öğrendik. Gittiğimiz tüm doktorlar doğumda hem eşimin hem de karnındaki bebeğin ölebileceğini söyledi. Ama eşim ‘Ben ölebilirim ama bu çocuk dünyaya gelecek’ diye canını ortaya koydu” diye konuştu.

Haberin Devamı

DOKTORUN ADINI VERDİLER
Anne ve bebeği riske atmamak için Kardiyoloji Uzmanı Cahit Ağçal’a başvurduklarını, doktorun da kendilerini Akdeniz Üniversitesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Beyazıt’a yönlendirdiğini anlatan Arif Yeşilyurt şunları söyledi:
“Bu doktorumuz da durumun ciddi olduğunu, eşimin gözetim altında tutulması gerektiğini söyledi. Bebeği ve anneyi kaybedebileceklerini, her türlü sonuca hazırlıklı olunması gerektiğini bize anlattı. Doğum günü geldiğinde, kardiyoloji uzmanları denetiminde yapılan operasyonla bebeğimiz Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Bebeğe Kardiyoloji Uzmanı Cahit Ağçal’ın adını verdik. Ayrıca bize umut olması için de ikinci isim olarak ‘Umut’ adını koyduk.”

Haberin Devamı

Cahit Umut’un sağlığının çok iyi olduğunu belirten baba Arif Yeşilyurt, eşinin sağlığının bozulmaması için ikinci bir çocuğu ise düşünmediklerini kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!