Arınç: İzmir Otoyolu'nun takipçisi olacağım

Güncelleme Tarihi:

Arınç: İzmir Otoyolunun takipçisi olacağım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 15:08

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir- İstanbul otoyolu inşaatının iki taraftan da eşzamanlı olarak başlatılması konusunda, “Ulaştırma Bakanımız, bunun müjdesini bana da verdi. Binali Bey verdiği sözde durur. Sözünü aldık, biz de takipçisi olacağız” dedi.

Arınç, Ulaştırma Bakanı'nın, İzmir- Manisa arasındaki Sabuncubeli virajını ortadan kaldırma konusunda yeni projenin müjdesini verdiğini ekledi.;

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyelerini kabul eden Arınç, Kurul'un ‘İzmir'in öncelikleri’ olarak belirlediği 5 madde konusunda bilgi aldı. İzmir- İstanbul Otoyolu inşaatının iki taraftan da eşzamanlı başlatılması, Gediz Nehri'nin temizlenmesi, VOB'un İzmir'de büyümesi, İzmir'deki sağlık turizmi yatırımlarına teşvik verilmesi ve Ege Medeniyetleri Müzesi'nin kurulması konularında Başkan Kocaoğlu tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, özellikle otoyol ve Gediz için takipçi olduğunu söyledi. Bölgedeki valiliklerin, Gediz'in temizlenmesi için gerekli parasal katkıyı sağlayamadığını belirten Arınç, “Her vilayet kendine düşeni yapmalı. Büyükşehir Belediyesi bunu yapıyor olabilir ama diğer belediyelerin kendi imkanlarıyla bunu başarmaları mümkün değil. Bu konuda Çevre Bakanımız Veysel Eroğlu'na güveniyoruz. İSKİ Genel Müdürü iken Haliç'i temizlemişti. İyi bir çevrecidir. Umarım 2010 bütçesine bu konuda ödenek konulur ve işler yoluna girer” dedi.
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın İzmir'den gitmeyeceğini de kaydeden Bülent Arınç, kendisi başta olmak üzere, önceleri kimsenin VOB'un ne olduğunu anlamadığını anlatırken şöyle konuştu:

“Sonra anladık ki, çok önemli bir oluşum. Bunun lisanslı depoculukla da desteklemek yerinde olacaktır. Manisa'daki üzüm sorunu, ancak lisanslı depoculukla çözülebilir.”

Arınç, Ege Medeniyetler Müzesi ve sağlık turizmine teşvik konularında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın gerekli desteği vereceğine inandığını anlattı. Geçen hafta sonu TRT turizm ve belgesel kanalının açılışı sırasında ilk kez gezdiği Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni (AASSM) çok beğendiğini bildiren Bülent Arınç, “Turizm kanalının merkezini İzmir yaptığımız gibi, gelecek yılki 23 Nisan şenliklerini de yine İzmir'de gerçekleştireceğiz” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi'nin de katıldığı ziyarette İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu adına İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, Enda Holding Murahhas Azası Uğur Yüce, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Cemal Öztürk, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Timuroğlu, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Derya Pala, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazla, Tariş Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman ve Tariş Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Aydın ile ESBAŞ Temsilcisi Ertuğrul Işıksoy ve Özdilek Grup Temsilcisi Kaşif Özkan'dan oluşan heyet hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!