TOKİ’ye göre piyasa 2010’da canlanacak ama düzelmeyecek

Güncelleme Tarihi:

TOKİ’ye göre piyasa 2010’da canlanacak ama düzelmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 00:00

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, alt gelir grubuna yönelik konutlarda kalitenin düşük olduğu eleştirilerine ilişkin ‘’En alt gelir grubuna yaptığımız konutlar ile orta gelir grubuna yaptığımız konutlar arasında kalite açısından en ufak bir fark yok’’ dedi.

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, NTV canlı yayınında soruları cevapladı. TOKİ Başkanı, sözkonusu eleştiriler hakkında soruyu yanıtlarken, bu yöndeki eleştirilere kesinlikle katılmadığını belirtti.
Bayraktar, ‘’Bizim en alt gelir grubuna yaptığımız konutlar ile orta gelir grubuna yaptığımız konutlar arasında kalite açısından en ufak bir fark yok’’ dedi. Bayraktar, maddi durumu iyi olmayan kesime yapılan konutların metrekaresinin düşük olduğunu, bu nedenle mimari fark bulunduğunu, ancak aynı kalitenin korunduğunu anlattı. Emlak piyasasına yönelik 2010 yılı öngörüsünün sorulmasına karşılık da Bayraktar, ‘’Biraz pik yapar duruma gelir ama çok fazla da düzeleceğini öngörmüyorum. Hafif, biraz canlanacak’’ dedi.

Seyrantepe Projesiyle ilgili bir soru üzerine, ihaleyi alan firmanın şantiyeleri kurduğunu, bir kaç gün içinde inşaatın başlayacağını belirterek, ‘’İnşallah 11 ay içinde bitecek’’ diye konuştu.

Bayraktar başka bir soruyu yanıtlarken de TOKİ’nin şu an 400 bin konuta yaklaştığını, 2011 yılı sonuna kadar 100 bin konut daha yapıp, 500 bin konut hedefini yakalayacaklarını söyledi. Bayraktar, önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm çalışmalarına da ağırlık vereceklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!