Konak’ta sokaktaki kediler için özel ev

Güncelleme Tarihi:

Konak’ta sokaktaki kediler için özel ev
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 00:00

Kedi evinin içinde birden fazla kedi kalabilecek, beslenme ve su kapları bulunacak. Ağaçtan yapılan ve ortama uygun olan kedi evin, parkta yaşayan kediler için sığınacakları sıcak bir yuva olacak.

Haberin Devamı

İZMİR’de Konak Belediyesi ve hayvanseverler, sokakta yaşayan kediler için ‘kedi evi’ projesini hayata geçirdi. İlk uygulama Hatay semtinde bulunan İhsan Alyanak Parkı’nda gerçekleşti.
Kulübe gibi
Sokaklarda, parklarda yağmur, soğuk, sıcak demeden yaşamını güç şartlarda sürdüren sokak kedileri için parkta, köpek kulübesi benzeri bir kedi evi yapıldı. Hayvansever Nermin Cenan tarafından çizilen kedi evi projesini hayata geçiren Konak Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, bu uygulamayı ilk kez İhsan Alyanak Parkı’nda gerçekleştirdiklerini ve yaygınlaştırıcaklarını belirtti.
Özel  bir proje
İçinde birden fazla kedinin kalabileceği, beslenme ve su kapları bulunan, ağaçtan yapılan, bulunduğu ortama uygun olan kedi evinin, bu parkta yaşayan kediler için sığınacakları sıcak bir yuva olacağını vurgulayan Güngör şunları söyledi: “Kedi evi uzun zamandır hayvanseverlerle üzerinde çalıştığımız bir proje. Konak bölgesinde kedilerin çoğunlukta yaşadığı parklara bu evlerden kuracağız. Kedilerin bakımıyla bu semtte oturan hayvanseverler, kısırlaştırma ve sağlık sorunlarıyla ise belediyemiz ilgilenecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!