Fransız festivale Türk jüri

Güncelleme Tarihi:

Fransız festivale Türk jüri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2009 14:59

Fransa'nın önemli film festivallerinden bir tanesi olan Montpellier Akdeniz Film Festivali'ne Türk bir jüri üyesi davet edildi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaa956f018fbb8f88ea3eb
Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan, bu yıl 31. si gerçekleştirilecek olan “Montpellier Akdeniz Filmleri Festivali” jürisine davet edildi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu yıl 23 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek “31. Montpellier Akdeniz Filmleri Festivali Altın Antigone Yarışma Jürisi” belli oldu.

Türkiye'yi temsilen Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan'ın çağrıldığı jüride, yönetmen ve yazar Rachida Krim, yapımcı ve yönetmen Djamel Bensalah, oyuncu Sana Alaoui ve jürinin başkanı olarak ödüllü Fransız senarist ve oyuncu Ariane Ascaride yer alacak. Çeşitli ülkelerden 12 filmin katılacağı Altın Antigone Yarışması'nda Türkiye'yi Aslı Özge'nin “Köprüdekiler” filmi temsil edecek.

Haberin Devamı

Festival, Fransa'da Türk Mevsimi kapsamında çağdaş Türk sinemasına geniş yer ayıracak. “Türkiye: Türk Sinemasının Rönesansı” başlığı altında yeni Türk sinemasına yön yeren yönetmenlerden Kazım Öz, Nuri Bilge Ceylan, Derviş Zaim, Reha Erdem, Tayfun Pirselimoğlu, Yeşim Ustaoğlu ve Zeki Demirkubuz'un üçer filmi gösterilecek.

Festivalde ayrıca Selim Evci'nin “İki Çizgi”, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun yönettiği “Orada” ile Mehmet Bahadır Er ve Marina Gorbach'tan “Kara Köpekler Havlarken” filmleri de izleyiciyle buluşacak. Montpellier Film Festivali kapsamında ayrıca Ara Güler'in bir fotoğraf sergisi de açılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!