Altın Portakal'dan notlar

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakaldan notlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2009 10:38

Altın Portakal'ın ‘En iyi film’ ödülünü paylaşan Kosmos ile Bornova Bornova, ödülleri topladı. Reha Erdem, toplam 200 bin liranın sahibi oldu.

Haberin Devamı

ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLERİNİ KAZANANLARIN TAM LİSTESİ

 

GECEDEN RENKLİ KARELER

BORNOVA BORNOVA FİLMİNİN FRAGMANI / WEB TV

KOSMOS FİLMİNİN FRAGMANI / WEB TV

Türk Sineması'nın oskarı Altın Portakal'da geçtiğimiz gün beyaz perdenin ‘en iyileri’ sahiplerini buldu. Altın Portakal'ın ‘En iyi film’ ödülünü paylaşan Kosmos ile Bornova Bornova, ödülleri topladı. En iyi filme 300 bin lira para ödülünün de verildiği festivalde, ‘En iyi film’ ve ‘En iyi yönetmen’ ödülünü alan Reha Erdem, toplam 200 bin liranın sahibi oldu. Reha Erdem, “Antalya'dan ödüllerle ayrılmak güzel” derken, çektiği ilk film ile ‘En iyi ilk film’ ödülünü ve 50 bin lira para ödülünü kazanan Özgür Doğan, konuşmasını Kürtçe, “Herkese selam” anlamına gelen sözlerle noktaladı. Jüri üyeleri ödül kazananları, törenden önce internet sitelerine sızmasını önlemek amacıyla kendileri açıkladı.

Haberin Devamı

 

Yeşilçam'ın kalbi dün gece turizmin başkenti Antalya'da attı. Sanatçıların kırmızı halı üzerinde yürüyerek ödül salonuna geçmesiyle başlayan 46'ncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal uzun metraj film dalında 16, uluslararası uzun metrajlı film dalında 12, kısa film dalında 26, belgesel film dalında 25 film Altın Portakal ödülü kazanmak için yarıştı.

CHP Lideri Deniz Baykal'ın da ilk kez katıldığı gecede, Kosmos ile Bornova Bornova, 300 bin lira para ödüllü ‘En iyi film’ dalına ortak oldu. Reha Erdem, Kosmos ile ‘en iyi film’ ödülünü paylaşıp ‘En iyi yönetmen’ ödülünü de aldı. Onur Ünlü'nün, Beş Şehir filmi, ‘En iyi senaryo’ ödülü ve 30 bin lira para ödülünün sahibi olurken, Nergis Öztürk ‘Kıskanmak’ filmiyle ‘En iyi kadın’, ‘Bornova Bornova’ filmindeki rolüyle Öner Erkan, ‘En iyi erkek’ oyuncu ödülünün sahibi oldu.

 

Yaklaşık 2 bin davetlinin izlediği gecede, Bornova Bornova 5 dalda, Kosmos da 4 dalda Altın Portakal Heykelciği'nin sahibi oldu. Antalya'da 10 Ekim'de başlayan ve bir hafta süren festivale, CHP Lideri Deniz Baykal da ilk kez katıldı. Kırmızı halı üzerinde Berhan Şimşek ile yürüyen Baykal, konfeti ve meşaleler altında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'ne girdi ve salonda hem sanatçılardan hem davetlilerden büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

 

SENFONİ EŞLİĞİNDE ŞARKI SÖYLEDİLER

 

Sanatçı Burcu Kara'nın sunuculuğunu üstlendiği ödül gecesinde, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Orhan Şallıer yönetiminde konuklara keyifli bir gece yaşattı. Senfoni ile ödül töreni öncesi prova yapan sanatçılar, film müziklerini seslendirdi. Jüri üyelerinden Senaryo Yazarları Derneği Başkanı Sırrı Süreyya Önder, ‘Bahçede yeşil çınar’, Yavuz Bingöl, ‘Anlamazdın’ şarkıları ile büyük alkış aldı. Derya Durmaz, ‘Yıldızların altında’, Şebnem Köstem, ‘Senede bir gün’, Selen Uçer, ‘Bir garip yolcu’, Ayça Varlıer, ‘Güzel bir hikaye’, Melike Demirağ da ‘Arkadaş’ şarkısını seslendirdi. Geçmiş yıllarda ‘Mum kokulu kadınlar’ ile ödül alan sanatçı Hande Ataizi de ‘Boşvermişim Dünyaya’ adlı şarkısıyla sahneye çıktığı ödül gecesinde bol bol alkış aldı. Ayça Damgacı da ‘Mavi Boncuk’ adlı şarkıyı yarı Türkçe, yarı Ermenice seslendirdi.

Haberin Devamı

 

HALKIN PORTAKALI ‘DOMATES'E

Ödül gecesinde ilk olarak Halkın Portakalı ödülleri verildi. ‘Festivali tekrar halkla bütünleştirmek’ amacıyla eğitim alan 10 ayrı semt sakini kendi filmlerini çekip, festivale katılmıştı. Dima Mat ekibi, ‘Domates’ adlı filmiyle Halkın Portakalı ödülüne layık görüldü. Film ekibinden Alper Tabak, Altın Portakal Heykelciği'ni, AYÇOV Başkanı Canan Tulgar'ın elinden aldı. Halkın Portakalı dalında, ‘Yazmaya gidiyorum, dönmeyeceğim’ ikinci, ‘Yakamoz’ filmi de üçüncü oldu.

 

KÜRTÇE SELAMLADI

46'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde çektiği ilk filmi ile ‘En iyi ilk film’ ödülü ve 50 bin lira para ödülü kazanan Özgür Doğan, ödülünü Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in elinden aldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da izlediği ödül töreninde konuşan Doğan, ödülünü Diyarbakır Lice'de havan mermisi ile ölen Ceylan Önkol'a ithaf etti, “Ana dilde eğitim istisnasız her çocuğun hakkıdır” dedi. Genç yönetmen, konuşmasını, “Herkese selam” anlamına gelen Kürtçe “Gelek spas” diyerek bitirdi ve alkışlandı.

 

 

Haberin Devamı

BAYKAL EN İYİ FİLM ÖDÜLÜNÜ VERDİ

 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, jüri başkanı Erden Kıral tarafından açıklanan en iyi film ödülünü vermek üzere sahneye çıktı. Salona girişinde de büyük alkış aldığı için keyifli görülen CHP Lideri, Bornova Bornova ve Kosmos'un yönetmenlerine heykelcikleri takdim etti. Baykal, Bornova Bornova'nın yönetmeni İnan Temelkuran'ın, “12 Eylül önemli bir asfalttı, biz arasından çıkan ot gibiyiz” sözlerini dikkatle takip etti. Daha sonra söz alan Baykal, Türk sinemasının yeni ve heyecan verici bir döneme geçtiğini görmekten mutlu olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!