Hürriyet’in yeni Ege Temsilcisi Deniz Sipahi

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’in yeni Ege Temsilcisi Deniz Sipahi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2009 00:00

Hakan Tartan’ın, Konak Belediye Başkanlığı’na seçilmesinden sonra bu göreve getirilen Deniz Sipahi, İzmir’in iyi tanıdığı bir gazeteci.

Deniz Sipahi 1967 yılında İzmir’’in Karşıyaka semtinde doğdu. Hürriyet’in bundan önceki temsilcilerinden Ertuğrul Kale Kahramanlar’, Nedim Demirağ Alsancak semtindendi.

Anne ve babası Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Hakan Tartan ise Ankara doğumluydu, İzmir’de ise Göztepe semtinde yaşamıştı.

KARŞIYAKA DOĞUMLU İLK TEMSİLCİ

Böylece Deniz Sipahi, Hürriyet’in Karşıyaka doğumlu ilk temsilcisi oldu.
Orta ve lise eğitimini, Fransızca ağırlıklı iki okulda yaptı. İzmir Özel Saint Joseph Fransız Ortaokulu’nu ve İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirdi.
Önce Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema-Televizyon-Sahne Sanatları Bölümü’nü bitirdi.
Daha sonra aynı bölümde yüksek lisans yaptı.
Bitirme tezi olarak Aziz Nesin’in sinemaya ve tiyatroya uyarlanmış eserlerini, yüksek lisans tezi olarak da İzmir’in kent kimliğini inceledi.

YENİ ASIR’DA BAŞLADI

Gazeteciliğe Yeni Asır’da başladı.
1992’de haftalık ekonomi gazetesi Gözlem’in ilk kadrosunda yer aldı.
Ege Bölgesi’nde çıkan Gazete Ege’nin Genel Yayın Yönetmenliği’nin ardından 1999 yılında Hürriyet Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü ve aynı zamanda Temsilci Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
2002-2004 yılları arasında da Yeni Asır Gazetesi’nin Genel Yayın Koordinatörlüğü’nü yaptı.
2004 yılında Doğan Grubu’na dönen Sipahi; Doğan Gazetecilik bünyesinde bulunan Milliyet, Posta, Radikal, Fanatik, Vatan Gazeteleri’nin Ege Bölge Temsilci Yardımcılığı görevini üstlendi ve Milliyet Gazetesi’nde günlük yazılarına devam etti.

AKADEMİK ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR

Gazeteciliği yanında akademik çalışmalarına da devam ediyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi ile Ege Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Gazetecilik Bölümleri’nde “Medyayla İlişkiler” ve “Haber Değerlendirme” dersleri veriyor.
Ayrıca Sipahi; İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin de Danışma Kurulu Üyesi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), Mavişehir Rotary Kulübü, AISEC Danışma Kurulu Üyeliği gibi birçok sivil toplum örgütünün de üyesi.
Deniz Sipahi’nin “Ege’de Yaşam Kültürü”, “İzmir Spor Tarihi”, “Kent ve Kentli Kimliği: İzmir Örneği” gibi konularda pek çok araştırması bulunuyor.
Fransızca ve İngilizce biliyor.
Deniz Sipahi, Hürriyet Ege temsilciliği yanında, Ege ekinde günlük yazılar da yazacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!