Hafta sonu ne yapsak

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu ne yapsak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 15:32

Soğuklar kapıdan kendini gösterirken İstanbul'da romantik ve sakin bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Türkçe Pop Parti'de dans edebilir, sizin için seçtiğimiz konserlerden birine gidebilir ya da farklı etkinlik alternatiflerinden birine katılabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

17 - 18 Ekim

/images/100/0x0/55eaaab7f018fbb8f88eff35
Polonezköy

İstanbul'un arka bahçesinde bulunan, doğanın yeşilini korumayı başardığı nadir yerlerden biri burası. 1842 yılında Adam Cartoryski tarafından kurulup Adampol adı verilen Polonezköy, Polonyalıların mimari ve kültürel özelliklerini taşıyor. Köye gelmeden, etrafı çam ağaçları ve yeşilliklerle çevrili yollardan geçerken kendinizi bir anda İstanbuı'un kalabalığı, gürültüsü ve stresinden arınmış hissedeceksiniz. Şehre yakınlığı göz önüne bulundurulduğunda günübirlik ya da hafta sonu gezileri için iyi bir alternatif.

 

Haberin Devamı

 

 

 

 

17 Ekim Cumartesi

 

70'ler 80'ler 90'lar Türkçe Pop Parti

Nerede: Studio Live A+

Ne zaman: 22:00

/images/100/0x0/55eaaab7f018fbb8f88eff37
Bilet fiyatları: 15.00 TL

Türkçe pop tarihine yolculuk yapmak 70'lere, 80'lere, 90'lara dönüp kurtlarınızı dökmek ister misiniz? 

"Sen Gidince", "Delisin" ve "Bambaşka Biri" ile 70'lere, "Petro'il", "Ele Güne Karşı" ve "Sarışınım" ile 80'lere dönmek veya "Abone" ile başlayan 90'lar fırtınasından "Yaz Yaz Yaz", "Şıkıdım", "Sevdik Sevdalandık" ve daha birçok hit ile dansın dibine vurmak ister misiniz?

Ajda Pekkan'dan Sezen Aksu'ya, Cici Kızlar'dan Beyaz Kelebekler'e, Nilüfer'den Nükhet Duru'ya, Tanju Okan'dan Erol Büyükburç'a, Ayla Dikmen'den Semiramis Pekkan'a en sevilen eski 45'likler, Oya-Bora'dan Tarkan'a, Sertab Erener'den Kenan Doğulu'ya, Mustafa Sandal'dan Aşkın Nur Yengi'ye 90'ların en iyilerinden örnekler ve Murat Boz, Hande Yener, Murat Dalkılıç ve Hadise ile 2000'lerin en popüler parçaları..

Haberin Devamı

Özetle, dünden bugüne, eskiden yeniye Türkçe Pop!  17 Ekim Cumartesi Studio Live A+’da sizlerle...

 

/images/100/0x0/55eaaab7f018fbb8f88eff39
Gripin

Nerede: Hayal Bistro

Ne zaman: 22:30

Bilet fiyatları: 34.50

Hikayeler Anlatıldı (2004), Hikayeler Anlatıldı II (2005) ve kendi adlarını taşıyan ikinci albümlerinin (2007) ardından yeni albümlerini bu yılın sonlarında yayınlamaya planlayan gripin bir kaç geceliğine stüdyodan çıkıyor ve Hayal Kahvesi Bistro'ya konuk oluyor.

2009'da kabuk değiştiren ve yola İlker Baliç, Murat Başdoğan, Birol Namoğlu ve Arda İnceoğlu dörtlüsü ile devam eden grup askerlik sebebi ile ara verdikleri bar programlarına kaldıkları yerden devam ediyor.

Haberin Devamı

 

 

/images/100/0x0/55eaaab7f018fbb8f88eff3b
Mor ve Ötesi Akustik Özel

Nerede: Ghetto

Ne zaman: 22:30

Bilet fiyatları: 50.00 TL - Öğrenci: 46.00 TL

Mor ve Ötesi, 25 Mayıs 2007'de Ghetto'da verdiği unutulmaz akustik konserin ikinci perdesinde yine aynı mekânda, farklı bir repertuarla seyircisiyle buluşuyor.

MTV Türkiye tarafından canlı kaydedilerek yayınlanan "Mor ve Ötesi ile Bir Gece - AKUSTİK" konserindeki eşsiz atmosferi tekrar yaşatmak isteyen grup, akustik konser hikâyesindeki bu yeni sayfa için gün sayıyor.

İki bölümden oluşacak konserin ardından, grup üyeleri Burak Güven ve Kerem Kabadayı'dan oluşan Da Producerz'in DJ seti, ve grubun katılacağı after-party bu özel gecenin unutulmazları arasında olacak.

Ayrıca, 12 Ekim Pazartesi gecesi Babylon'da mor ve ötesi'nin konuk olacağı Lokal Anestezi isimli talk show programına katılanlar, program biletiyle geldikleri takdirde grubun Ghetto konseri için, kapıda 10 TL'lik indirimden yararlanabilecek.

Haberin Devamı

 

18 Ekim 2009 Pazar

 

Dobrinja'da Düğün

Nerede: Caddebostan Kültür Merkezi

Ne zaman: 16:00

Bilet fiyatları: 28.50 TL - Öğrenci 18.50 TL

Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Dobrinja’da Düğün” bu yıl da izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Oyun, “2005 Eleştirmenler Birliği Yılın Oyunu”, “2005 Afife Jale En İyi Yazar”, “2005 Afife Jale En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”, “2005 Lions En İyi Ensemble ” ve “2005 Lions En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini kazandı. Dramaturjisini Şafak Eruyar’ın, dekor-kostüm tasarımını Nilüfer Moayeri’nin, ışığını Yüksel Aymaz’ın yaptığı oyunda görev alan sanatçılar: Nesrin Kazankaya, Nihat İleri, Levent Öktem, Kayhan Teker, Başak Meşe, Zeynep Özden.
      
Oyunda olaylar 1993’te, Yugoslavya İç Savaşı’nın ikinci yılında geçer. Dobrinja, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’nın bir mahallesidir. Saraybosna Sırp kuşatması altındadır. Müslüman Boşnaklar yaşam mücadelesi vermektedir. Kentte iki günlük ateşkes ilan edilmiştir. Yıkıntılar arasında yan yana iki evde yaşayan iki aile, evin yıkılmakta kurtulmuş küçük bahçesinde, gece bir düğün yapacaklardır. Düğün, kendi yaptıkları canlı müzikle, dansla, yoksunluk içinde hazırlanmış bir sofrayla kutlanır. Hazırlıklarla geçen sabah, öğleden sonra ve düğünle sonlanan akşam; savaşın içinde bir günün trilogyasını oluşturur. Bu zaman kesitinde, savaşta yaşanan acılar, ölümler, kırık hayatlar, kayıp aşklar ve savaşla yitirilen insani değerler sorgulanır.

Bu insanların savaşa rağmen müzikle, dansla buluşturdukları umutları, tutkuları, direnişleri, varoluşlarının tek dayanağıdır artık.

 

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaaab7f018fbb8f88eff3d
iDANS

Nerede: garajistanbul

Ne zaman: 20:30

Bilet fiyatları: 15.00 TL - Öğrenci 5.00 TL

Zamanın dansı - dansın zamanı teması ile düzenlenen dans festivalinde birçok farklı dans gösterisi izleyenlere sunuluyor. Çeşitli bir çok sanatçının gösterisi 31 Ekim'e kadar görülebilir. 18 Ekim Pazar günü de sürpriz bir dans gösterisi sanatseverler ile buluşacak.

 

 

 

 

/images/100/0x0/55eaaab8f018fbb8f88eff3f
Talia Paz ile dans

Nerede: Akbank Sanat

Ne zaman: 11:00 - 13:00

Bilet fiyatları: 10.00 TL

Akbank Sanat Dans Atölyesi, modern dans sahnesinin en büyük ustalarını ağırlamaya devam ediyor.

Güçlü performansı ve sıra dışı tarzıyla balenin ve modern dansın en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Talia Paz, 19 - 23 Ekim 2009 tarihlerinde gerçekleşecek workshop çalışmalarında ileri seviye katılımcılara yönelik dersler verecek.

Bale çalışmalarına sekiz yaşında başlayan Talia Paz, eğitimine Lahey'deki Kraliyet Konservatuarı'nda devam etti. İsrail doğumlu olan sanatçı, ülkesine döndükten sonra Ohad Naharin'in sanat yönetmenliğindeki The Batsheva Dance Company'de dans etmeye başladı. Aynı yıl İsveçli dans topluluğu Cullberg Ballet'ye de kabul edilen Paz, bu toplulukla 12 yıl çalıştı. Mats Ek, Carolyn Carlson, Sharon Eyal gibi dünyaca ünlü koreografların çalışmalarında önemli roller üstlenen sanatçı, 1992 yılında Susanne Dellal Dance Center tarafından düzenlenen modern dans yarışmasında "En İyi Dansçı", 1999 yılında The Philip Morris Flower Dance Award'da (İsveç) "Yılın Dansçısı" ödülünü aldı. Talia Paz, 2002 yılından bu yana solo çalışmaların yanı sıra dans eğitimi alanındaki çalışmalarına da ağırlık veriyor.

 

BU FİLMLER KAÇMAZ


 

/images/100/0x0/55eaaab8f018fbb8f88eff41
Nefes: Vatan Sağolsun

Nefes, Güneydoğu’da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan ve Karabal Tepesi’ndeki röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikâyesi.

Konusu:

Sınır nedir, neresidir bilmezdi çoğu. Emir almadıkları, emir de vermedikleri bir hayattan, her şeyi emirle yaptıkları bir hayata geçtiklerinde sınırları da gördüler. Karabal Tepe’de günlerce, aylarca beklediler.

 

 

 

/images/100/0x0/55eaaab8f018fbb8f88eff43
Coco Chanel and Igor Stravinsky (Büyük Aşk)

Moda dünyasının devlerinden Coco Chanel'in yaşamından bir kesit beyazperdede. Chanel'i Anna Mouglalis'in canlandırdığı film ünlü modacı ile besteci Stravinsky'nin yasak aşkını anlatıyor.

Konusu:

Kariyerinin henüz başında olan Coco Chanel bir akşam Igor Stravinsky adlı Rus bestecinin hazırladığı operanın ilk gösterimine gider ve Stravinsky’den çok etkilenir. Ancak ünlü besteci evlidir ve çocukları vardır.

Coco, Fransa’da mülteci olarak yaşayan Stravinsky’ye ve ailesine evini açar, fırtınalı bir aşk yaşanmaya başlar.

TÜM FİLMLER İÇİN TIKLAYIN

 


 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!