Düz lise diye başladı imam hatip oldu

Güncelleme Tarihi:

Düz lise diye başladı imam hatip oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2009 00:00

Elvankent Atakent Mahallesi’nde iki yıl önce düz lise ihtiyacı doğrultusunda TOKİ tarafından inşaatına başlanılan okul İmam Hatip Lisesi oldu.

ELVANKENT Atakent Mahallesi sakinlerinin düz lise ihtiyaçlarını önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta’ya iletmeleri ile iki yıl önce TOKİ tarafından inşaatına başlanan okulun düz lise olarak tamamlanması bekleniyordu. Bugün ise okulun ismi resmi olarak konulmamış olsa da, TOKİ tarafından devredilmemesine rağmen Etimesgut İmam Hatip Lisesi olarak kayıtlara başladı.

Elvankent Atakent Mahallesi Muhtarı Onur Yalçın, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Mahallemizin düz lise ihtiyacını önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta’ya bildirdik ve kendilerinden bu konuda yardım istedik. TOKİ iki yıl önce bir lise inşaatına başladı. Biz de Atakent Mahallesi sakinleri olarak bu duruma çok sevindik. Pek çok veli bu okulun düz lise olarak açılmasıyla servis masrafından kurtulacak hem de çocukları daha yakın bir lisede eğitime başlayacaktı. Ancak okul imam hatip lisesi olarak açıldı.”

Atakent Mahallesi sakinleri iki yıl önce başlanan okul inşaatının düz lise olarak faaliyet göstermesini beklerken şimdi imam hatip lisesi olarak kayıtlara başlamasına tepkilerini şu şekilde dile getirdi:

“Burası 26 bin nüfuslu bir mahalle. Beş tane ilköğretim okulu bir de Anadolu Lisesi var. En yakın Mehmetçik Lisesi yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta. Çocuklarımız oraya servisle gidip gelmek zorunda. Bu da yeni kayıt döneminde ailelere fazladan masraf demek. Bizim bir düz lise ihtiyacımız var ancak ihtiyacımız bize imam hatip lisesi olarak geri döndü. Çocuklarımızı başka semtlerdeki okullara göndermek zorunda kalıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!