Jüriler yerilerini almaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Jüriler yerilerini almaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2009 15:08

Yarın başlayacak olan 46'ncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için sinemacılar Antalya'ya gelmeye başladı.

Haberin Devamı

46'ncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Jüri Başkanı Yönetmen Erden Kıral ve jüri üyesi Oyuncu İzzet Güney, Antalya'ya geldi. Antalya Havalimanı'nda basının sorularını yanıtlayan Jüri Başkanı Kıral, “Çok kaliteli ve bir o kadar da stresli bir süreç yaşayacağız” dedi.

Yarın başlayacak olan 46'ncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için sinemacılar Antalya'ya gelmeye başladı. Festival için Antalya'ya gelen ilk kafilede açılış gecesinin sunuculuğunu yapacak Halit Kıvanç ve eşi Bülbin Kıvanç, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyesi İzzet Günay ve eşi İpek Günay, Jüri Başkanı Erden Kıral, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışma jürilerinden Canan Gerede yer aldı.

Antalya Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Jüri Başkanı Erden Kıral, yarışmaya katılan tüm filmlere başarılar diledi. Jürinin çok stresli ama bir o kadar da kaliteli bir süreç yaşacağını kaydeden Kıral, bu yıl Altın Portakal heykelciğini kazanacak filmi konsensusla belirleyeceklerini söyledi. Kıral, yarışmaya katılan tüm filmlere de eşit uzaklıkta olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Eşi İpek Günay'la birlikte kente gelen jüri üyesi İzzet Günay ise 8 günlük festival süresince günde 2- 3 film izleyeceklerini belirtti, “Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum” dedi. İlk Altın Portakal kafilesini karşılayan Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şanlı, festival için 3 gün içinde 400 sanatçının kente geleceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!