Kürtçe filme maddi destek kesinleşti

Güncelleme Tarihi:

Kürtçe filme maddi destek kesinleşti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2009 15:58

İlk Kürtçe film "İki Dil Bir Bavul" için maddi destek verilecek mi verilmeyecek mi sorusuna bakanlıktan kesin yanıt geldi: Destek verecğiz.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi destek vermeyi kararlaştırdığı ilk Kürtçe film İki Dil Bir Bavul, Maliye’ye takıldı haberileri için yalanlama geldi.  Kültür ve Turizm Bakanlığı, “İki Dil Bir Bavul” adlı filme sağlanan maddi desteğin ödemesinin, tarafların karşılıklı protokol imzalaması sonucu yapılacağını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığnıdan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, “filme verilen maddi desteğin ödenmesinde sıkıntılar yaşandığına” dair haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. “Haberlerde iddia edildiği gibi Maliye Bakanlığınca ödenek verilmemesi gibi bir durum söz konusu değildir” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Yönetmenliğini Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan'ın yaptığı 'İki Dil Bir Bavul' adlı proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı Destekleme Komisyonu kararı gereğince 'Yapım Sonrası Desteği' verilmesi uygun görülmüş olup, ilgili prosedür gereği işlemler devam etmektedir. Ödeme, tarafların karşılıklı protokol imzalamaları sonucunda gerçekleştirilecektir.”

Haberin Devamı

Kürtçe filme maddi destek kesinleşti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!