Falcı büyücü çetesine polis baskını

Güncelleme Tarihi:

Falcı büyücü çetesine polis baskını
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2009 13:58

İSTANBUL’da evlere giderek “Evinizde büyü var”, “Çocuklarımız olmadığı için şeker topluyoruz” gibi bahanelerle kandırdıkları mağdurların para ve altınlarını gasp eden 17’si kadın 42 kişi gözaltına alındı.

Genellikle yaşlı insanları kendilerine kurban seçen zanlıların, bazı mağdurlara “Hac'dan geliyoruz. Elimizi öpün”diyerek eter sürdükleri ellerini öptürüp bayılmalarını sağlayarak hırsızlıkları gerçekleştirdikleri öğrenildi. Büyücü şebekesi ile birlikte av tüfekleri, tabancalar ile çok sayıda ziynet eşyası da ele geçirildi. Şebekenin mağdur sayısının 100’ün üzerinde olduğu belirtilirken şebekenin çaldıkları altınları kendi düğünlerinde birbirlerine taktıkları öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler evlere sözde büyü bozmaya, diye girerek hırsızlık ve gasp yapan bir şebekeyi yakalamak için operasyon yaptı. İstanbul, Ankara ve Kocaeli’nde eş zamanlı olarak 16 adrese baskın yapan dedektifler, liderliğini Dursun P.(63) ün yaptığı 17’si kadın 42 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan evlerde yapılan aramalarda 1 adet av tüfeği, 3 tabanca, esrar ve hint keneviri, 62 adet av tüfeği fişeği, 8 adet oto, 9 adet oto ruhsatı, çalıntı olduğu belirlenen bir para koleksiyonu ile çok sayıda ziynet eşyası ile büyü yapmakta kullanılan ip ve kağıt parçaları bulundu. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen zanlılar sorguya alınırken, şebekenin izlediği yöntemler de ortaya çıktı.

DOMATESTEN YUMURTADAN MUSKA ÇIKARIYORLAR

Polis soruşturması sırasında zanlıların kendilerine yaşlı veya yeni evlenmiş çiftleri kurban olarak seçtikleri belirlendi. Edinilen bilgilere göre, haklarında daha önceden bilgi topladıkları evlerin kapısını çalan şebeke üyeleri mevlüt okuttuklarını, çocukları olmadığından şeker para gibi şeyler topladıklarını söyleyerek ev sahiplerini ikna edip içeri giriyorlar. Daha sonra evde bulunan kişiyle samimiyet kurup eşi yada çocukları üzerinde büyü olduğunu, büyü bozduklarını, fala baktıklarını söyleyip evde bulunan altınları yada paraları okuyacakları bahanesi ile ortaya çıkartmalarını sağladıyorlar. Bir bezin içerisine sardıkları sözde altınları okurken ev sahibinden büyü bozulması için ya haşlanmış yumurta getirmesini yada domates getirmesini isteyen zanlılar, bu sırada altınları çalıyorlar. Zanlılar kurbanlarının gözünü boyamak için sözde pişen yumurtayı ve domatesi sıkarak el çabukluğu ile sanki içinden muska çıkmış gibi yapıyorlar.

ETER KOKLATIP BAYILTIYORLARMIŞ

Zanlıların bazı olaylarda ise kandırıp içeri girdikleri ev sahiplerini eter sürdüklerini ellerini koklatarak bayıltıkları ortaya çıktı. Zanlıların kurbanlarına “Biz hac'tan geliyoruz. Elimizi öperseniz hayır işlemiş olursunuz. Bütün dilekleriniz kabul olur” dedikten sonra eter sürülmüş ellerini koklattıkları, kurbanın bayılmasının ardından evde bulunan para ve ziynet eşyalarını alarak kaçtıkları öğrenildi.

ÇALDIKLARINI DÜĞÜNDE TAKMIŞLAR

Öte yandan hırsızlık ve gasp çetesinin evlerden çaldıkları altınları kendi düğünlerinde birbirlerine taktıkları öğrenildi. Polis operasyondan bir hafta önce düğünleri olan 13 yaşındaki H.P ile 20 yaşındaki Volkan M.’nin düğün görüntülerine ulaştı. Şebeke üyeleri ile birlikte gözaltına alınan gelin ve damadın düğün görüntülerinde çetenin önde gelen isimlerinden Suna P. ile Aysel M.’nin altın ve para takarken kameralara poz verdiği, Gebze’de gerçekleştiği belirlenen düğünde bütün hırsızlık şebekesinin doyasıya eğlendiği ve oynadığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!