‘Bazı şoförler alkollü olarak öğrenci taşıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Bazı şoförler alkollü olarak öğrenci taşıyor’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2009 13:45

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Umurca Mahallesi’nde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği tarafından okul servislerinin denetimleri yapıldı.

Yaklaşık 25 servisin denetimi sırasında bir araca kaza sigortası bulunmaması nedeniyle cezai işlem uygulanırken, denetimlere katılan Trafik Büro Amiri Can Candaş, bazı servis şoförlerinin akşamdan kalma vaziyette, alkollü olarak öğrencileri okula götürdüklerini tespit ettiklerini söyledi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri üç ilköğretim okulu ile bir lisenin bulunduğu Umurca Mahallesi Dr. Mümtaz Ataman Caddesi’nde öğrenci servislerine yönelik denetim yaptı. Trafik Büro Amiri Can Candaş ile 5 polisin katıldığı denetimlerde, trafik ve tescil belgesi, rehber personel, emniyet kemeri, kaza sigortası, izin belgesi, ışık, levha ve kapı sistemlerinin yanı sıra öğrenci sayıları kontrol edildi. Yaklaşık 2 saat süren denetim sırasında polisler taşıt içersinde bulunan öğrencilere de trafik, ulaşım ve seyahatlerdeki dikkat edilecek konular hakkında bilgi verip emniyet kemerinin önemi konusunda uyarılarda bulundu. 25 servis minibüsünün kontrol edildiği denetimde bir servis minibüsüne aracın sigorta işlemlerindeki eksiklik nedeni ile para cezası verildi.

Trafik Büro Amiri Can Candaş, Bodrum’da 432 servis aracı bulunduğunu ve yarısının denetimden geçirildiğini söyledi. Denetimlerde, bazı servis şoförlerinin alkollü olduğunu tespit ettiklerini belirten Candaş, şunları söyledi:

“Öğretim sezonunun başlaması ile denetimleri sıklaştırdık. Daha okulun ilk günlerinde üç servis şoförüne alkollü araç kullanmaktan işlem yaptık. Geceden aldıkları alkolle sabah direksiyon başına geçiyorlar. Anında yasal işlem yaptık. Bu şoförler kendi hayatlarını hiçe saydıkları yetmiyormuş gibi çocuklarımızında hayatını tehlikeye atıyor. Bu nedenle özellikle sabah saatlerinde alkol denetimlerini arttıracağız.”
Can Candaş, veliler ile okul idarecilerinin duyarlılığı ile felaketleri önleyebileceklerini belirterek, “Denetimlerin yanı sıra okullarda veli ve öğrencilere yönelik trafik bilgi ve eğitimlerini arttırarak toplumsal trafik bilincini hızla yaygınlaştırıp kazaları en aza indirmek için büyük gayret sarf ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!