Yeni Alman dışişleri bakanı eşcinsel

Güncelleme Tarihi:

Yeni Alman dışişleri bakanı eşcinsel
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2009 10:30

Almanya'daki genel seçimlerin asıl galibi yüzde 14.6 oy alan Hür Demokratlar oldu. Merkel, Hür Demokratlarla koalisyon kuracağını seçimlerden önce ilan etmişti. Böylece Almanya tarihinde bir ilk gerçekleşerek dışişleri koltuğuna bir eşcinsel oturmuş olacak.

Haberin Devamı

İŞTE ALMANYA'NIN YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI VE PARTNERİ

SEÇİMDEN İLGİNÇ KARELER

Almanya'da seçimi şimdiki Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Birlik Partisi yüzde 33.8 oy oranıyla önde bitirdi. Ancak Alman genel seçimlerinde asıl zafer Hür Demokratların oldu. Hür Demokratlar seçimlerde yüzde 14.6 oranında oy alarak yeni kurulacak hükümetin koalisyon ortağı oldu.

Yeni Merkel hükümetinde dışişleri bakanı olarak görev yapacak Hür Demokratların lideri Guido Westerwelle Alman tarihinde bir ilki de gerçekleştirmiş olacak. Seçim zaferini yeni partneriyle birlikte kutlayan Westerwelle, Almanya'nın ilk eşcinsel dışişleri bakanı olacak. Dün akşam seçim sonuçları geldikten sonra partneri Michael Mronz'la birlikte kameraların karşısına geçen Guido Westerwelle, bira içerek seçim sonuçlarını kutladı.

Haberin Devamı

MERKEL: HEDEFİMİZE ULAŞTIK

Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU)  Partisi'nin genel başkanı olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2005 yılından bu  yana Sosyal Demokrat Parti ile (SPD) sürdürdükleri koalisyonu dağıtma hedefine ulaştıklarını söyledi.

Angela Merkel, Hür Demokrat Parti  (FDP) ile istikrarlı bir koalisyon hükümeti kurabileceklerini belirterek, “Büyük koalisyonu dağıtma hedefimizde başarılı olduk” dedi.

MERKEL TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE DAHA SERT KARŞI ÇIKACAK

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Türkiye'ye tam üyelik yerine 'imtiyazlı üyelik' verilmesi gerektiği görüşünü savunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu görüşünü daha sık dile getirmeye başlayacak. Bir önceki koalisyon döneminde Merkel'in Türkiye karşıtlığını Sosyal demokratlar frenliyordu. Ancak Hür Demokratlar da Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olmasına karşı çıkmıyor. Yalnız bu görüşlerini Sosyal Demokrat Parti SPD kadar yüksek sesle dile getirmiyor.

HÜR DEMOKRATLAR MERKEL'İ FRENLER

Hür Demokratların lideri Guido Westerwelle'nin yeni dışişleri bakanı olması halinde Türkiye'nin yeni dostu olması da büyük olasılık. Hür Demoktarların manevi lideri Hans-Dietrich Genscher, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olması yönünde sık sık görüş bildiriyor. Guido Westerwelle dün seçim zaferini kutlarken manevi lideri Genscher'le birlikte sahneye çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!