Baykal'dan Kevin Costner’a cevap

Güncelleme Tarihi:

Baykaldan Kevin Costner’a cevap
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2009 13:58

CHP Lideri Deniz Baykal, ABD'li ünlü aktör Kevin Costner’ın Kürt açılımına destek vermesiyle ilgili açıklamasına cevap verdi. Baykal, AKP’nin, bu konuyu ‘sevimli gösterme girişimi’ olarak değerlendirdi ve Costner’a seslendi: “Sen çık artistliğini yap Hollywood’da! Türkiye siyasetinde arayıp da kullanacakları seni mi buldular?!”

Haberin Devamı

İŞTE KEVIN COSTNER'IN KÜRT AÇILIMIYLA İLGİLİ SÖZLERİ

COSTNER’A: SEN ÇIK ARTİSTLİĞİNİ YAP HOLLYWOOD’DA

ABD’li aktör Kevin Costner’in, Kürt açılımına destek açıklamasına da değinen Baykal, Ankara'nın Kalecik ilçesinde "5’inci Uluslararası Kalecik Karası Festivali", şu sıralarda düzenlenmekte olan çeşitli etkinliklerle başladı. 2 gün sürecek olan festivalin açılışında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve beraberindeki bazı parti yetkilileri de hazır bulundu. Festivalde konuşan CHP lideri, Hükümete ve yürütmekte olduğu Kürt açılımına yüklenmeye devam etti. Başbakan Erdoğan’ın, Kürt açılımıyla ilgili olarak, “Bu işi hazmede hazmede, hazmettire hazmettire götüreceğiz,” dediğini hatırlatan CHP lideri, Başbakan’a, “Sen millete tuzak kurmakla mı yükümlüsün?! Başbakan’ın görevi milleti aldatmak mı, milleti yanıltmak mı, milleti tuzağa düşürmek mi?!” diye seslendi.

Haberin Devamı

Konuşmasının başında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni, Kalecik Belediyesi’ne sahip çıkmamakla eleştiren CHP lideri, halka, “Daha ne Büyükşehir belediye başkanları gelecek geçecek, hiç merak etmeyin; onurunuzu, şerefinizi sahiplenmeye devam edin, başınızı dik tutun, onlara hak ettiği dersi hep beraber vereceğiz,” diye seslendi.

Dil Bayramı’nın da kutlanmakta olduğuna dikkati çeken Baykal, milletin özünün, dili olduğuna dikkati çekti ve Türkçe’nin, Anadolu’daki birlik ve beraberliğin kökü olduğunu kaydetti. Baykal, “Soyumuz, sopumuz, aşiretimiz, beyliğimiz farklı olabilir; ırkımız, etnik kimliğimiz farklı olabilir ama biz hepimiz, o ortak dilimiz etrafında birlik ve beraberlik kuruyoruz,” diye de ekledi.

Hükümetin sürdürmekte olduğu Kürt açılımına yüklenmeye devam eden Baykal, “Türkçe okumayı, yazmayı öğretememişiz, şimdi, onu bir kenara bırakacağız, başka işlerle uğraşmaya kalkışacağız, yanlış!” dedi. Kürt açılımı ve Ermeni açılımlarını halka hatırlatan Baykal, Kaleciklilere, bu açılımların ne anlama geldiğini çözüp çözemediklerini sordu ve yine bu açılımların Kaleciklilerin, hangi derdine cevap verdiğinin yanıtını istedi.

BAŞBAKAN GÜBREYİ BIRAKTI KÜRTÇE’YLE MEŞGUL OLUYOR

Haberin Devamı

 Erdoğan’ı, “Başbakan işi, gücü bıraktı” diyerek eleştirmeyi sürdüren CHP lideri, “İşsizliği bıraktı, yolsuzluğu bıraktı, ekonomik sıkıntıyı bıraktı, çiftçinin derdini, sorununu bıraktı, mazotu bıraktı, ilacı bıraktı, gübreyi bıraktı, gençlerin bir türlü iş bulamamasını bıraktı, yatırım yapılmamasını bıraktı...” dedi ve Erdoğan’ın, bütün bunları bırakarak, Kürtçe açılım yapmakla meşgul olduğunu kaydetti ve “Ne yararı var bunun, neyi çözecek bu?!” diye ekledi.

BAŞBAKAN AYRIM YAPAR MI?!

Kürt açılımını eleştirirken, ilkokul çocuklarının, birbirine “Senin anan ne, baban ne?” diye sorduklarını da örnekleyen Baykal, “Ya nesin’i var mı, biz hepimiz Türk’üz kardeşim, Türk milletinin parçasıyız,” diye cevap verdi. Milletin kafasına, bu tür ayrımları aktarmanın, Başbakanın görevi olmadığını söyleyen Baykal, “Başbakan, ayrım yapmak için oraya gelmiş insan olabilir mi?!” diye ekledi.

Haberin Devamı

AKP YÖNETİCİLERİNE SESLENDİ

AKP’ye destek veren halka ve parti yöneticilerine de seslenen Baykal, “Ne olur bu işe el koyun, bu gidişe bir dur deyin. Yani bunun bir sonu yok. Bu, siyaset işi değil, bu, millet işi!” dedi.

ERDOĞAN’A: SEN MİLLETE TUZAK KURMAKLA MI YÜKÜMLÜSÜN?!

 Başbakan Erdoğan’ın, Kürt açılımıyla ilgili olarak, “Bu işi hazmede hazmede, hazmettire hazmettire götüreceğiz,” dediğini de hatırlatan CHP lideri, Başbakan’a, “Sen millete tuzak kurmakla mı yükümlüsün?! Başbakan’ın görevi milleti aldatmak mı, milleti yanıltmak mı, milleti tuzağa düşürmek mi?!” diye seslendi.

ABBAS YOLCUDUR

Son seçimlerden sonra CHP’nin yükselişe, AKP’nin ise düşüşe geçtiğini kaydeden Baykal, “AKP gidicidir, gidiyor, Abbas yolcudur! Çok açık bir şekilde bu görülmüştür,” dedi.

Haberin Devamı

AKP’nin, iktidardan düştükten sonra neyle hatırlanacağını soran Baykal, bunları yine kendi cevabıyla ‘işsizlik, yolsuzluk ve açılım’ olarak sıraladı. CHP lideri, AKP döneminde, işsizlikte dünya çapında rekor kırıldığını kaydederken, yolsuzluktan örnek verirken de Deniz Feneri soruşturmasına değindi. Baykal, konuşmasını, AKP döneminin yakında kapanacağını ve CHP iktidarının başlayacağını savunduğu bu sözlerle sonlandırdı.

KALECİK KARASI; KAYBOLBAKTAN KURTARILAN ÜZÜM

Kalecik Karası, Kızılırmak Vadisi’nin Ankara ili Kalecik ilçesi sınırları içerisindeki yetişen, kırmızı şaraplık bir üzüm çeşididir. Orta Anadolu Bölgesi’nde, bağcılık adına 1950’lerden bu yana yaşanan gerileme sürecinde en fazla etkilenerek kaybolmanın eşiğine gelen bu üzüm çeşidi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından yürütülen toplu ve teksel seleksiyon çalışmaları ile yöreye yeniden kazandırılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!