Kazaların önemli sebebi aşırı hız

Güncelleme Tarihi:

Kazaların önemli sebebi aşırı hız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2009 00:00

Trafik kazaları konusunda geçen yıl önemli bir çalışma başlattıklarını anlatan İçişleri Bakanı Atalay, daha iyi yollarda hız yapmayan sürücülerle sorunun çözüleceğini söyledi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, trafik kazalarının en önemli sebebinin aşırı hız olduğunu belirterek, sürücüleri hız yapmamaları konusunda uyardı. Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile Elmadağ’da incelemelerde bulundu. Elmadağ Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Atalay, burada görev yapan polis memurlarıyla bayramlaştı.
Kazalara ciddi çalışma
Ankara’da Cebeci, Mamak ve Kayaş’ta polis merkezlerini ziyaret ettiklerini anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elmadağ, anayol üzerinde ve ilçede karayollarının bir önemli çalışması var; Ankara-Kırıkkale arası yol çalışmaları ile özellikle Elmadağ’daki o sorunlu yerler, virajlar kalkmış olacak. Daha iyi bir yol yapılıyor.  Trafik kazaları ile ilgili bir yıl önce ciddi çalışma başlattık. Müstakil proje, trafik kazalarını önleme, trafikte daha verimli bir seyir sağlamak için, ama belli oranda kaza ve ölümlü kaza oranlarını düşürsek de istediğimiz sonuca da ulaşamadık. Yüzde 15 civarında bir düşme oldu.  Maalesef şuan trafik kazalarının en önemli sebebi; aşırı hız. Biz, trafik ekiplerine her talimatı verdik, genelge gönderdik, bayram sürecinde denetimleri artırdık. Ankara’da gelirken baktım, iki yerde denetim var. Vatandaşlardan dileğimiz, ne olur trafikte biraz daha normal seyredin.
Geç ama sağlıklı
Trafik kurallarına uyulsun ve evlerine insanlar, sağlıkla huzurla ulaşsın, evde bekleyenleri üzmesinler. Kazalar, acılar getiriyor. Yani biraz geç varılır eve ama sağlıklı varılır, huzurlu varılır. Biz bu kadar elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Sürücülerden bu konuda anlayış bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!