Tatil dönüşü çilesi sabaha kadar sürdü

Güncelleme Tarihi:

Tatil dönüşü çilesi sabaha kadar sürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2009 12:15

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenlerin bayramın son günü olan dün öğlenden sonra yollara akın etmesi nedeniyle özellikle TEM yolunun İzmit- İstanbul arasında büyük yoğunluk yaşanırken; adım adım ilerleyen trafikte sürücüler çile çekti. Bu çileli yolculuk sabaha kadar sürdü.

Haberin Devamı

Hem Bursa istikametinden, hem Ankara istikametinden gelen araçların kesişme noktası olan ve Kandıra turnikeleri olarak da bilinen Batı turnikelerinde birleşmesi sonucu TEM'in bu bölümünde dün saat 15.00'den itibaren sıkışıklık başladı. İzmit’in kuzeyinden geçen Gültepe rampası, tünel ve viyadüklerin bulunduğu bölgelerde trafik adım adım ilerledi. Buna zaman zaman sağanağa dönüşen şiddetli yağmur da eklenince, sıkıntı daha da arttı. Bazı sürücülerin turnikelerden ücretsiz geçiş sona erdiğinden aceleci davranması, şerit ihlallerinde bulunması bazı küçük kazaları getirdi.

Bu yüzden de bazı noktalarda trafik durdu. TEM yolundaki bu sıkışıklıktan bunalan bir çok sürücü de yol kenarlarındaki dinlenme tesislerine girerek buralarda biraz olsun soluklanıp trafiğin yavaşlamasını bekledi.
Ancak saat 23.00'e doğru TEM yolunda trafik biraz olsun rahatlamaya başladı. Ancak yoğun trafik akışı sabah saatlerine kadar devam etti.

Haberin Devamı

Yağışı da dikkate alarak İzmit Körfezi’ni dolaşmayı göze alamayanların tercih ettiği ve Gebze Eskihisar’a sefer yapan İDO’nun Yalova Topçular İskelesinde de uzun kuyruklar oluştu. Burada sıra beklemeyen sürücülerin bir bölümü de TEM’in İzmit Gültepe bölgesindeki sıkışlığı dikkate alarak D-100’ün kent içi geçişini kullanmaları da İzmit’te kent içi trafiğinde zaman zaman sıkıntılara yol açtı.

Dinlenme tesislerinde görüştüğümüz tatilcilerden Aslıhan Coşkun, Ankara’dan geldiklerini belirterek, “Giderken 5 saatte gittik. Dönüşte ise 8 saat olmasına rağmen hala İzmit’teyiz. Yağışın da etkisiyle trafik tamamen kilitlendi. Dinlenme tesisinde durmak zorunda kaldık. Tatilimiz çok güzel geçti ama dönüşümüz kabusa döndü” diyerek sıkıntısını dile getirdi.

Yaşar Coşkun ise yollarda perişan olduklarını güçlükle İstanbul’a ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Eğer bu gece gidebilirsek yarın işbası yapacağız. Trafik böyle akmaya devam ederse geceyi yolda geçireceğiz. İş yerinden bir gün daha izin alacağım. Yapacak başka birşey yok. Yağmur da ciddi anlamda trafiği aksattı. Yarım saat daha dinlenme tesisinde bekleyeceğiz” dedi. Diğer sürücüler de aynı sıkıntılardan dert yandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!