Dönüş yoluna dikkat

Güncelleme Tarihi:

Dönüş yoluna dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2009 03:10

Bayramı İstanbul dışında geçirmek için Cuma akşamı ve Cumartesi günü yola çıkanlar, bayramın son günü olan yarın dönecek. Dönüş yolunda kara ve denizyollarında arefe gününe oranla daha büyük yoğunluk bekleniyor.

Haberin Devamı

Karayolları ve Bölge Trafik yetkilileri trafikte asıl yoğunluğu yarın beklemelerine rağmen, TEM'in Hereke-İzmit geçişinde bugün saat 13.30'dan 14.30'a kadar sağanak yağışın da etkisiyle 10'dan fazla zincirleme kaza meydana geldi. Trafik ve karayolları bir kazaya yetişmeye çalışırken, 5'er aracın karıştığı zincirleme kazalar nedeniyle trafik bir ara tamamen kilitlendi. Bölgedeki tüm çekiciler, yolu kapatan araçları çekmek için çaba harcadı. 50'den fazla aracın hasar gördüğü bu kazalarda 15 kişi de hafif yaralandı.

Karayolları ve Bölge Trafik yetkilileri, yarın en büyük yoğunluğun İstanbul'u Anadolu’ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de görüleceğini bildirirken sürücülerin özellikle bazı hassas geçiş noktalarında daha dikkatli olmalarını istedi.

Haberin Devamı

İzmir ve Bursa yönlerinden gelecek araç sürücülerinin Yalova Topçular'dan feribotla Gebze Eskihisar’a geçmesini öneren trafik yetkilileri burada sıra beklemek istemeyenlerin E-130 Karayolu’nun Karamürsel-Gölcük arasında Ulaşlı mevkiindeki onarım çalışması yapılan bölümlerine dikkat etmelerini istedi.

TEM'in Ankara ve Eskişehir yönünden gelen araçlarla Bursa ve İzmit yönünden gelen araçların kesişle imse noktası olan İzmit Kandıra turnikelerinin bulunduğu bölge de en hassas bölgelerden biri olarak biliniyor. Buradan itibaren Gültepe Rampası'na doğru yol 3'ten 2 şeride düştüğünden daralmalar oluyor. Karayolları ve Trafik yetkilileri ayrıca TEM'in Gültepe tünel ve viyadükleri, Hereke geçişi ile Dilovası Rampası’nın da tehlikeli noktalar olduğunu hatırlatarak, sürücülerin aşırı hız ve sollama yapmaktan kaçınmalarını istedi.

Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar arasında yarın sabahtan itibaren bayram öncesinde olduğu gibi 13 feribot karşılıklı sefer yapacak. İki iskelede de aşırı yoğunluk bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!