Bayramda mıcırlı yola dikkat edin

Güncelleme Tarihi:

Bayramda mıcırlı yola dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2009 00:00

TŞOF Başkanı “Tüm uyarılarımıza rağmen kazalar hız kesmiyor. Bunda da en büyük sebep hatalı sollama, yorgun, uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollardır” dedi.

TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin daha kısa tutulmasının trafik yoğunluğu açısından bir avantaj olacağını belirterek, “Ancak, okulların bayram sonrası hemen başlayacak olması yine yollardaki trafiği hareketlendirecektir. Trafikte istenmeyen olayları yaşamamak için araç kullanırken tüm sürücülerimiz dikkatli olmalı, yola yorgun ve uykusuz çıkmamalı” dedi

Mutlu günler acılı günlere dönüştü

Başkan Apaydın, 2008 yılında gerçekleştirilen 9 günlük bayram tatili boyunca meydana gelen 206 kazada 146 kişinin hayatını kaybettiğini ve 649 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, şöyle dedi: “En mutlu günlerimizden biri olan bayramlarda sevdiklerimize kavuşmaya çalıştığımız insanları üzmeye kimsenin hakkı yoktur. Ancak yaşanan trafik kazaları nedeniyle sürekli acılı günlere dönüştü” dedi.

Uyarılara rağmen kazalar hız kesmiyor

Apaydın “Son 6 yılda 35 gün Ramazan Bayramı tatili yapıldı. Bu bayramlarda meydana gelen kazalarda 630 kişi hayatını kaybederken, 14 bin 149 kişi de yaralandı. Uyarılara rağmen kazalar hız kesmiyor. En büyük sebep hatalı sollama, uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollardır. Yaz sezonu olduğu için mıcırlı yol yapımı oldukça fazla. Onun için vatandaşlarımız yol hava durumuna ve sel sularına dikkat edip kazalara sebebiyet vermesinler” dedi.

Kaza sayısını azaltmalıyız

TRAFİK kazalarının sayısını mutlaka azaltmak gerektiğini kaydeden Apaydın, şunları ifade etti: “Bu sayıyı mutlaka azaltmalıyız. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. Takdir Allah’tan ama tedbir ve dikkat sizlerden gelecektir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir ve araç kullanırken alkol almaz. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Yolunuz, zihniniz ve gözleriniz açık, mübarek bayramınız kutlu ve mutlu olsun” dedi.

Memiş’ten Kamyon ve TIR uyarısı

TÜRKİYE’de haziran ayı sonu itibarıyle 2 milyon 850 bin kamyon, TIR ve kamyonet bulunduğunu ifade eden Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Başkanı İhsan Memiş Memiş, “Toplam araç sayımızın yüzde 21’ini kamyon, TIR ve kamyonetler oluşturuyor. Bunların yıllık kazaya karışma oranı da otomobillerden sonra gelmektedir. Ramazan Bayramında yük taşımacılığında gecenin tercih edilmesi, çok zorunlu meyve, sebze veya ilaç gibi taşımacılık dışında kamyon ve TIR’ların yola çıkmaması, yolcu taşımacılığına öncelik verilmesini bekliyoruz. Böylece ölümlü kazaların en aza indirilmesinde önemli katkı sağlanmış olacak” dedi. Memiş, toplam araçların yüzde 49,5’ini oluşturan otomobil sahiplerinin ise yola çıkmadan önce lastikleri başta olmak üzere araçlarını kontrol etmelerini önerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!